Flevoland
Kind & Natuur
woensdag23dec2020

Leerlingen planten Voedselbosje Aan Boord

Kinderen van groep 6, 7 en 8 van basisschool Aan Boord in Dronten plantten donderdag 3 december een Voedselbosje op hun schoolplein. Ze deden dit onder begeleiding van IVN Natuureducatie en hovenier Dolmans Landscaping. Kinderdirecteur Roxanne (9) hielp ook bij de aanplant van het Voedselbosje.

Het Voedselbosje is 30 m2 groot en bestaat uit ruim 20 verschillende soorten bomen, struiken, kruiden en bodembedekkers die deels of helemaal eetbaar zijn. In het Voedselbosje staan bekende en onbekende soorten zoals amandel, daslook, citroenmelisse en dropplant. Door het bosje leren kinderen waar voedsel vandaan komt en hoe het groeit. Ze ontdekken hoe verschillende planten smaken en welke delen je ervan kunt eten. Zo kun je bessen plukken, maar er groeien ook bloemen en bladeren die je kunt eten. 

De leerlingen plantten in groepjes het Voedselbosje aan. Vooraf hebben ze les gekregen in de klas over de soorten in het bosje.

Meekijken bij de aanplant?

Kinderdirecteur Roxanne maakte een vlog van de aanplant. Wil je meekijken hoe het er aan toe ging tijdens de plantdag? Bekijk dan haar vlog hier onder. 

Van braam tot colakruid

Het Voedselbosje van de Jan Ligthartschool maakt onderdeel uit van de IVN Voedselbosjesbeweging. IVN heeft als droom om met samenwerkingspartners duizend schoolpleinen en kinderopvanglocaties te vergroenen met een Voedselbosje. Marc Veekamp (IVN projectleider Voedselbosjes): “Met Voedselbosjes nemen we kinderen mee in een nieuw verhaal over voedselproductie die bijdraagt aan biodiversiteit. Ze leren meer over algemene planten als braam. Maar ze leren ook over onbekendere soorten zoals colakruid. En Voedselbosjes leveren alleen gezond voedsel.” Kijk voor meer informatie op http://www.ivn.nl/voedselbosjes