Flevoland
Duurzaamheid
donderdag15dec2016

Inspirerende bijeenkomst Scholier zoekt Waarde 2.0 : Afronding en vooruitblik

Op woensdagmiddag, 14 december was de afsluiting van het Duurzaam Door project Scholier zoekt Waarde 2.0 te Lelystad. IVN, de Flevolandse technasia en vijf overheden werkten in dit project samen op het thema Circulaire Economie.

Onderdelen van deze bijeenkomst waren

  • Een terugblik op de schoolopdrachten binnen Scholier zoekt Waarde 2.0
  • Samenwerken aan een circulaire economie: wensen en ambities
  • “De Circulaire School” – wat betekent dat voor u?
  • Workshop Circulair dromen en circulair doen

Ester Boogaard van Duurzameeducatie.nl liet de deelnemers met behulp van een bol garen zichtbaar maken welke wisselwerkingen er allemaal ontstaan naar aanleiding van de vraag: “welke aanpassingen in het schoolsysteem zijn nodig om de leerling in de toekomst te laten  functioneren in een circulaire maatschappij”. Belangrijke elementen waren docentenmotivatie, leerlingmotivatie, kennis, draagvlak, middelen, werkdruk, schoolbeleid en overheidsbeleid.

Marcel Kolder van Draoidh, gaf een inleiding over kanteldenken en Luchtfietser versus Hemelbestormer en liet de deelnemers hun droomproject “terugvoorspellen”. Dit leverde mooie ideeën op, van een hippe, duurzame en energie gevende schommelstoel tot een “pretpark” waar keuzes gemaakt worden die leiden tot hemel (aarde met mensen) of hel (aarde zonder mensen).

Tijdens de gehele middag brachten Iren en Janieta van "De Jongens van de Tekeningen" het geheel in beeld op een enorme tekening.

Al met al een zeer inspirerende middag ter afsluiting van een mooi project.

fotocollage_161214.pdf

Dit project  maakt deel uit van het provinciale Kennisprogramma Duurzaam Door Flevoland en wordt mede mogelijk gemaakt door Duurzaam Door. Dit project is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Flevoland.