Flevoland
Kind & Natuur
dinsdag09jul2019

…En toen was er soep!

Afgelopen jaar maakten leerlingen en medewerkers van zes verschillende onderwijsinstellingen van een tomatenzaadje een kom tomatensoep. Vrijdag was het zover: tijd voor de soep. De kinderen van Kindcentrum Warande en GO! Kinderopvang BSO Kukeluusjes wisten wel hoe speciaal deze soep was. Veel van hen hadden er namelijk al over geleerd of er zelf aan meegeholpen.

Stap voor stap

Eerder zaaiden kinderen van de kinderopvang hun zaadje op een echte boerderij (verbonden aan de Lelystadse Boer). Ook gingen er kinderen op soeples bij praktijkschool De Steiger. Ze leerden hoe je soep écht lekker maakt, zelfs als je er eigenlijk niet zo van houdt. Vorige week had Aeres VMBO de eer om de soep te bereiden voor iedereen die wilde proeven. De leerlingen van het ROC van Flevoland deelden de soep op hun beurt uit vanuit een foodtruck op het schoolplein van Warande en de Meander. En met een door hen verzorgd lesje Pasapas en met groente en fruit op de wangen geschminkt was het feestje compleet.

<Het filmpje over de eerste Soepdag volgt binnenkort>

Op naar het Oogstfeest

Gelukkig was dit niet de laatste keer dat de soep te proeven was. Vrijdag 6 september zal de Van Zaadje tot Soep-foodtruck ook staan op het Oogstfeest van de Lelystadse Boer. Dan kunnen weer andere scholen onze heerlijke soep komen proeven!

Van Zaadje tot Soep - Soepdag

Doorgaande Leerlijn Duurzaamheid

Het project Van Zaadje tot Soep wordt gesubsidieerd door de Gemeente Lelystad. Samen met GO! Kinderopvang, Kindcentrum Warande, ROC van Flevoland, Windesheim Flevoland, De Steiger Praktijkonderwijs en Aeres VMBO heeft IVN Flevoland de ambitie om toe te werken naar een doorlopende leerlijn op het thema duurzaamheid. Door speciale samenwerkingen tussen onderwijsinstellingen variërend van buitenschoolse opvang tot hogeschool, krijgen kinderen, scholieren en studenten op allerhande manieren te maken met de natuur, duurzaamheid en in dit geval lokaal verbouwd en gezond eten.