Flevoland
Natuur in de Buurt
dinsdag28nov2017

Eerste Tiny Forest in Flevoland in Almere Poort geplant

Op dinsdag 28 november hebben de leerlingen van de groepen 3-4, 5-6 en 7-8 van de basisschool De Kleine Wereld de eerste Tiny Forest van Flevoland geplant in Almere Poort. Ondanks fikse regen- en hagelbuien hebben de kinderen met veel enthousiasme de scheppen ter hand genomen en hebben zij héél veel boompjes geplant.

In de middag heeft wethouder Tjeerd Herrema een informatiebord over het Tiny Forest onthuld. Daarna plantte de wethouder samen met de kinderen een hulst in het Tiny Forest.

In totaal zijn 600 struiken en bomen geplant:  Ruwe iep, Zomereik, Fladderiep, Lijsterbes, Meidoorn, Wilde appel, Wilde peer, Hulst, Vuilboom en heesters zoals de Gelderse roos, Hazelaar, Hondsroos, Liguster, Rode kornoelje, Vlier, Zwarte bes en Venijnboom hebben allemaal een plaatsje in de grond gekregen.

Vorige week waren al de grondbewerkingen uitgevoerd: de grond is 80 cm diep gespit en gemengd met stro om de zware kleigrond luchtiger te maken.

Na het planten van de boompjes is de grond afgedekt met stro om de onkruidgroei te beperken.

In het vroege voorjaar gaan we met de leerlingen van De Kleine Wereld weer kijken hoe de Tiny Forest erbij staat, waarbij we het lespakket gebruiken.

Kijk voor meer informatie op: www.ivn.nl/tiny-forest-nl.

Item Tiny Forest bij Omroep Flevoland.Opening door Wethouder Herrema