Flevoland
Duurzaamheid
dinsdag02mei2017

De Circulaire School. Bent u er klaar voor?

Het is uw werk uw leerlingen voor te bereiden op de toekomst. Maar welke precies? En hoe? De wereld om ons heen verandert in een duizelingwekkend tempo: de samenleving wordt met de dag complexer en de uitdaging omvang-rijker. Hoe gaan we hiermee om? Steeds vaker vallen hierbij de woorden circulaire economie en circulair denken. Termen die ons op het spoor kunnen zetten van dé toekomstige manier van werken. Hoe kunt u als schoolleider/docent hiermee aan de slag? Hoe wordt úw school een circulaire school? Moet u uw organisatie anders inrichten? En waar hebben uw leerlingen baat bij?

Ter inspiratie heeft IVN een drietal workshops over de circulaire school. Deze workshops zijn bedoeld voor het voortgezet onderwijs: voor schoolleiders, voor docenten en voor een groepssamenstelling die representatief is voor uw school. De workshopsessies gaan in op wat circulair denken inhoudt, en welke waarde dit toevoegt aan uw school en aan uw lessen.

Dit is ons aanbod:
 

We bieden een drieluik aan waarmee we alle medewerkers binnen uw school kunnen bereiken.

De workshops bieden een introductie en handvatten om uw leerlingen op maatschappelijke vraagstukken voor te bereiden. De workshops vinden op uw school plaats.

Voor schoolleiders:
De circulaire school
Tijdens deze inspiratiesessie met uw managementteam, wordt nader ingegaan op wat circulaire economie en circulair denken betekent, en hoe u als schoolleider kunt faciliteren dat uw leerlingen goed worden voorbereid op hun toekomst.

Voor docenten:
Circulair lesgeven
In deze workshop wordt ingegaan op wat circulaire economie en circulair denken en de klas betekent. Er wordt ingegaan op de leerstrategieën die gebruikt kunnen worden om de 21ste eeuwse vaardigheden en circulaire economie competenties zoals systeemdenken te bevorderen.

Op de school:
Implementatiesessie circulaire school
Tot slot komt IVN een werksessie faciliteren. In deze sessie worden aan de hand van het circulaire kompas in werkgroepen verbeterpunten benoemd voor de verdere ontwikkeling van uw circulaire school. Voor deze workshop is enige voorbereiding nodig. Deze sessie is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij uw school: behalve schoolleiding en docenten dus ook ondersteunend personeel, leerlingen, ouders, etc.

Waarom is een circulaire school voor u interessant?
Circulaire economie gaat verder dan alleen het gebruiken van nieuwe technologieën. De circulaire economie vereist namelijk andere kennis, vaardigheden en attitudes om te kunnen omgaan met de onzekerheden, complexiteit en diversiteit van de toekomst. Het voortgezet onderwijs is de plek bij uitstek waar de leerling deze kennis, vaardigheden en attitudes kunnen ontwikkelen. Door de aangedragen inspiratie en handvatten, krijgt u de mogelijkheid om uw school en uw leerlingen voor te bereiden op hun eigen toekomst.

Deelnemen? Informatie nodig?
Voor meer informatie kunt u terecht bij flevoland@ivn.nl. Graag tot ziens!

 Flyer Circulaire School