Flevoland
Gezondheid
donderdag17nov2016

Conferentie Gezonde Schoolpleinen in Dronten

Steeds meer scholen vervangen hun tegels door groen en creëren sport- en spelmogelijkheden op het plein om hun leerlingen en studenten een groene en gezonde schoolomgeving te bieden. Meer beweging en groen leiden tot fittere leerlingen, betere leerprestaties en een beter sociaal klimaat. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? IVN Flevoland organiseerde op woensdag 9 november, in samenwerking met Programma Gezonde School, een goedbezochte bijeenkomst voor scholen die hiermee aan de slag willen.

 

Bij de opening van de bijeenkomst kwam de noodzaak tot meer groen en bewegen voor kinderen en jongeren in Nederland duidelijk naar voren, mede door indrukwekkende cijfers over het aandeel leerlingen dat te zwaar is. In een panelinterview kwamen de ervaringen van twee Flevolandse scholen met een gezond schoolplein aan bod.

Na het plenaire deel werden workshops gegeven door Jantje Beton, IVN, Landschapsbeheer Flevoland, Anno2000 en Sport in Dronten. De deelnemers kregen hier veel tips en inspiratie om hun eigen gezonde schoolplein te realiseren en te gebruiken.

Ook aan de slag?

Ook aan de slag met een Gezond Schoolplein? Download op www.gezondeschool.nl/schoolpleinen de gratis toolkit met stappenplannen, checklists, factsheets en lessuggesties voor op het plein. Of zoek contact met één van de 70 ambassadeursscholen.