Flevoland
IVN
dinsdag06okt2020

5 - 9 okt: Lanceringsweek voedseleducatie-aanbod Flevoland

Veel kinderen en hun ouders weten niet waar hun voedsel vandaan komt en waarom gezond eten belangrijk is. Scholen zijn een fantastische plek om kinderen actief in contact te brengen met gezond eten. Veel kinderen en hun ouders weten niet waar hun voedsel vandaan komt en waarom gezond eten belangrijk is. Scholen zijn een fantastische plek om kinderen actief in contact te brengen met gezond eten. IVN Flevoland, Stad & Natuur, Jong Leren Eten Flevoland, Aeres en GGD Flevoland ontwikkelden daarom een laagdrempelige voedseleducatie-aanbod voor basisscholen in heel Flevoland.

 

Het aanbod:voedseleducaite

  • Bestaat uit zes unieke Flevolandse voedsellessen voor groep 1 t/m 8. Denk aan paddenstoelen kweken, boerenkoolwafels bakken of een bezoek aan de fruitteler;
  • Vindt plaats op school, rond school en op locatie;
  • Sluit aan bij SLO-kerndoelen 34, 35, 39 en 41 en bij de thema’s Burgerschap en Mens & Natuur van Curriculum.nu.

 

Bekijk het volledige voedseleducatie-aanbod in de flyer!

Lanceringsweek: 5 - 9 oktober

Deze week lanceren we het voedseleducatie-aanbod voor basisscholen in elke deelnemende gemeente officieel. In verband met de coronamaatregelen doen we dat in klein comité. Na de herfstvakantie delen we een sfeerimpressie met u!   

Ook valt er deze week een leuk pakketje op de mat bij alle scholen in Flevoland. In dit pakketje zitten praktische materialen om meteen aan de slag te gaan met voedseleducatie op school. 

DD