Natuur & Gezondheid

Natuur is gezond! Het is goed voor de ontwikkeling, verhoogt geluk en vermindert stress. Steeds meer onderzoeken onderstrepen de positieve effecten van natuur op de gezondheid. Helaas is de afstand tussen mens en natuur nog nooit zo groot geweest als nu. IVN wil deze afstand verkleinen door jong en oud vaker in contact te brengen met de natuur. In Flevoland doen we dat met onder andere de IVN natuurkoffer.

IVN Natuurkoffer

De IVN Natuurkoffer is een koffer vol natuurproducten om ouderen die niet goed ter been zijn de natuur te laten beleven zonder dat zij daarvoor de deur uit hoeven. Vrijwilligers van IVN trekken met deze koffer langs zorgcentra in Flevoland om de zintuigen van ouderen te prikkelen. Hierdoor komen herinneringen naar boven die aanleiding zijn voor een gesprek. De natuur wordt ingezet als middel om herinneringen op te halen, gesprekken te stimuleren en het sociaal isolement te doorbreken.

Wil je als zorgcentrum ook je bewoners in contact brengen met de natuur? Neem dan contact op met Ilse Suijkerbuijk van IVN Flevoland.