Groene kinderopvang

Natuurbeleving in de kinderopvang is onmisbaar voor een gezonde en evenwichtige ontwikkeling van kinderen. Buiten zijn maakt kinderen fitter, slimmer en socialer. IVN zet zich daarom in om het belang van groen in de kinderopvang onder de aandacht te brengen. Dat doen we onder andere met de jaarlijkse conferentie Kind & Natuur. Ook begeleiden, adviseren en trainen we kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en de buitenschoolse opvang bij natuurbeleving en vrij buitenspel. Neem contact op met IVN Flevoland voor een vrijblijvende afspraak, en ontdek hoe IVN je kan adviseren, zowel over het optimaal inrichten en gebruiken van de buitenruimte als over natuurbelevingsactiviteiten voor kinderen.

 

Blotevoetenpad

Op een Blotevoetenpad loop je over allerlei verschillende ondergronden zodat je met je blote voeten kunt ervaren hoe zand, water, stenen, houtsnippers, enz. voelt. Het lopen op blote voeten is een  
leuke, spannende, niet alledaagse ervaring. Maar het is ook een terugkeer naar de basis. Met alle zintuigen de aarde ''ervaren'' en waarnemen zoals jonge kinderen leren lopen op hun blote voeten.

IVN Flevoland heeft een factsheet over het Blotevoetenpad in de kinderopvang samengesteld, vol ideeën om met een Blotevoetenpad aan de slag te gaan. Factsheet Blotenvoetenpad in de kinderopvang

 

Modderdag

Modderdag biedt ook goede mogelijkheden om de kinderen heerlijk buiten hun gang te laten gaan en ze lekker vies te laten worden.

Modderdagfactsheet 2018