Drenthe
Kind & Natuur
maandag09jul2018

Leren over natuur op een bedrijventerrein? 

Dat kan bij de Greenfield Academy van Drentea in Emmen. Direct achter hun fabriekspand ligt een prachtig stukje natuur, wat oorspronkelijk de grens was van de Hondsrug. Samen met IVN heeft Drentea hier een expeditie uitgezet voor de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs. Een unieke samenwerking waarbij leren over natuur en circulaire economie hand in hand gaan. 

Doe-bezoek; ervaren hoe het in de natuur werkt 

Tijdens het ‘doe-bezoek’ aan de GreenField Academy leren kinderen hoe gezond groen is, wat de waarde van natuur is en wat circulair betekent in de natuur. Ze gaan op zoek naar beestjes, bloemen en planten, leren over kruiden- en moestuinen en fruitbomen en ze ontdekken hoe ze de mooiste spannende natuurhutten kunnen bouwen. Het begrip ‘circulaire economie’ komt tot leven door te laten zien hoe een fabriek als Drentea meubelen maakt die, net als in het GreenField, na gebruik weer terug komen om er nieuwe producten van te kunnen maken.  

Meer weten of bezoek boeken? 

Wil je meer weten over de expedities van IVN in het GreenField of wil je direct een inspirerend ‘doe-bezoek’ boeken? Neem dan per e-mail contact op met Karlijn Meijerink (k.meijerink@ivn.nl). Voor een drankje en gezonde lekkernij wordt gezorgd!