Drenthe
Kind & Natuur
dinsdag12feb2019

Leerlingen in Meppel doen mee aan de Zwerfvuilactie op 14 februari a.s.

Leerlingen in Meppel doen mee aan zwerfvuilactie op 14 februari

 

Op Valentijnsdag 14 februari laten leerlingen van diverse basisscholen in de gemeente Meppel zien dat zij van hun omgeving houden. Ze gaan namelijk aan de slag om het zwerfvuil te verwijderen. De actie is georganiseerd door IVN Drenthe in opdracht van de gemeente Meppel. De gemeente wil kinderen op deze manier bewust maken van afval en recycling.

 

Wij houden van een schone omgeving!
De leerlingen gaan niet alleen de omgeving schoonmaken. Ze gaan ook in de klas met afval aan de slag. De groepen 1 en 2 krijgen een vuilniswagen op bezoek, groep 3 en 4 spelen een ‘Levend kwartet’ met afval, de groepen 5 t/m 8 gaan de omgeving schoonmaken. Ook spelen zij het spel ‘Levend kolonisten van het afval’, een variant op het spel ‘Kolonisten van Catan’. Als dank voor hun deelname ontvangen de scholen een afvalkoffer met verschillende opdrachten om ook na de zwerfvuilactie aandacht te kunnen besteden aan dit onderwerp.

 

Deelnemers
In totaal gaan meer dan 700 leerlingen van acht verschillende scholen met het thema ‘afval’ aan de slag. Deelnemende scholen zijn De Plataan, Het Kompas, Koningin Beatrixschool, Johannes Calvijnschool, Oosterboerschool, De Tolter, Stadskwartier en de Mackayschool. Het Drenthe college ondersteunt de actie door een tas met gerecycled materiaal te overhandigen aan de deelnemende scholen.

 

Organisatie
De actie is georganiseerd door IVN Drenthe in opdracht van de gemeente Meppel. De gemeente wil kinderen op deze manier bewust maken van afval en recycling, wat gebeurt er eigenlijk mee en waarom is het zo belangrijk dat (plastic) afval niet in de natuur terecht komt? Het gaat om ‘het planten van een zaadje’ en daarmee bewustwording voor de rest van hun leven.