Drenthe
Kind & Natuur
maandag22jan2018

Jeugdbegeleiderscursus van start!

Wil jij natuur in de harten brengen van kinderen? Meld je dan aan voor de IVN cursus Jeugdnatuurbegeleider.

Deze cursus start in maart in Emmen.

De cursus leidt nieuwe talenten op, uit Emmen en omgeving, die aan de slag willen met het begeleiden van kinderen van 6-12 jaar met buitenactiviteiten. Flora- en faunakennis is niet direct noodzakelijk, wel belangstelling voor de natuur en vooral het willen en kunnen samenwerken met kinderen. Het is een leuke en interactieve cursus waarin je met je medecursisten zelf ook aan de slag gaat met praktijkopdrachten.

De IVN Jeugdbegeleiderscursus bestaat uit 8 dagdelen, afwisselend op woensdagavond en zaterdagmorgen en wordt afgesloten met een diploma.

De eerste les is op 14 maart, de laatste les is op 16 juni. Je leert welke activiteiten geschikt zijn voor welke leeftijdsdoelgroepen, hoe je natuuractiviteiten voorbereidt en wat het van jou vraagt als begeleider om kinderen weer dichter bij de natuur te brengen. We zoeken vrijwilligers uit Emmen en de wijde omgeving die onder begeleiding van IVN Jeugdnatuurbegeleider willen worden. Het cursusteam en de docenten bestaan uit ervaren IVN vrijwilligers en beroepskrachten.

Voorwaarde voor deelname is het lidmaatschap van een IVN afdeling naar keuze. De cursus wordt gegeven bij het NIVON, J. van Ravenswaaystraat 26b, 7815 VN Emmen

De cursus kost € 50,--. Inbegrepen zijn een mooie lesmap, koffie, thee en het IVN diploma Jeugdbegeleider. 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het cursusteam via      jbc-emmeneo@gmail.com

Over IVN
IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!