Drenthe
Gezondheid
maandag03dec2018

Inspiratiedag Kinderopvang Drenthe

Hoe kunnen kinderopvangorganisaties aan de slag met gezondheid en duurzaamheid? Hoe zorg je ervoor dat de kinderen voldoende bewegen, gezond eten, lekker buiten zijn én hier plezier aan beleven? Tijdens de Inspiratiedag Kinderopvang Drenthe reikten de makelaars van 'Jong Leren Eten Drenthe' en 'Drenthe gezond' medewerkers in de kinderopvang een rugzak vol tips, trucs, voorbeelden en contacten aan.

Jaap Seidell - hoogleraar Voeding en Gezond aan de Vrije Universiteit Amsterdam - vertelde over het belang van het eten van groente voor een jong kind en over de gezonde omgeving/kinderopvang in het algemeen. Ook Laura Emmelkamp - schrijfster van het beste kinderkookboek in de wereld en co-founder van Keet Smakelijk - inspireerde de aanwezigen met haar voorbeelden.

Middels vier verschillende workshops werden deelnemers uitegdaagd om in de kinderopvang zelf aan de slag te gaan met gezondheid en duurzaamheid. De workshop 'Gezonde Start' [RIVM en het Voedingscentrum] vertelde over hoe je een gezonde, actieve en veilige omgeving kan bieden. SportDrenthe en IVN inspireerden met het speel- en beweegprogramma Natuursprong, waarbij plezier, beleving en beweging voorop staan. In de workshop Smakelijke Moestuinen maakte BuurtLAB de deelnemers bewust van de waarde van groenten en het belang van een gezond voedingspatroon. En JOGG hielp kinderdagverblijven om het drinken van water aantrekkelijker te maken en in te bedden in het beleid van de organisatie. 

 

Inspiratiedag Kinderopvang zaalInspiratiedag Kinderopvang