Drenthe
IVN
maandag28sep2020

Gezond Natuur Wandelen in Assen

Op vrijdag 25 september heeft wethouder Broekema het officiële startsein gegeven voor het project Gezond Natuur Wandelen in Drenthe. Dat een actieve gezonde leefstijl kan bijdragen aan preventie en een betere kwaliteit van leven is een gegeven. Gezond Natuur Wandelen kan daar aan bijdragen.

Natuurbeleving én wandelen

In Gezond Natuur Wandelen worden natuurbeleving én wandelen gecombineerd. Elke week, het hele jaar door, is er een wandeling van een uur in het groen. De wandelingen starten op een vaste plaats en tijd en worden begeleid door vrijwilligers die onderweg ook kort iets over de natuur vertellen. De wandelingen zijn gratis en je hoeft je niet van tevoren op te geven. Na afloop is er de mogelijkheid om samen een kopje koffie te drinken. Consumpties zijn wel voor eigen rekening.

Assen als pilot 

Gezond Natuur Wandelen is in eerste instantie bedoeld voor mensen die graag wat meer willen bewegen, maar Iedereen die het gewoon leuk vindt met een groep een uurtje op stap te gaan, is welkom. Assen geldt als pilotproject voor de provincie Drenthe. Er zijn plannen om het concept ook in de rest van de provincie te starten.

Waar moet je zijn? 

Er zijn drie startlocaties in Assen:

  1. Pittelo met ingang van maandag 28 september elke maandag om 10:00 uur, start vanaf ‘de Maasstee’ (Maasstraat 25).
  2. Assen Oost met ingang van dinsdag 29 september elke dinsdag om 10:00 uur, start vanaf ‘de Hippe kringloop’ (Brunelstraat 77).
  3. Het Duurzaamheidscentrum/ Asserbos met ingang van vrijdag 2 oktober elke vrijdag om 10:00 uur, start vanaf het Duurzaamheidscentrum (Bosrand 2).

 

Gezond Natuur Wandelen in Drenthe is een gezamenlijk initiatief van Het Drentse Landschap, IVN Noord, Vaart Welzijn en de stichting Gezond Natuur
Wandelen Nederland.