Drenthe
Overig
woensdag07okt2020

Dutch Food Week

Tijdens de Dutch Food Week (10 - 17 oktober) vinden in Drenthe allerlei activiteiten plaats rond het thema voedsel. Ook voor ons is voedeleducatie een belangrijk thema en dat zie je terug in veel projecten, zoals moestuinieren, voedselbosjes, Jong Leren Eten en bijvoorbeeld voedseloprachten die we jongeren geven voor de Jongeren Advies Bureaus. Tijdens de Dutch Food Week haken we dan ook aan bij verschillende activiteiten: 

Aan Tafel!

In dit televisieprogramma vertellen de gasten aan tafel over enkele projecten die sprekend zijn voor de landbouw en voedselproductie in Noord-Nederland. Op de achtergrond koken speciale koks, waaronder onze eigen kinderdirecteuren Erwin en Joya, een gerecht uit het Kookboek Kindermenu 2.0, recepten voor gezond en lekker uit eten voor kinderen. De uitzending is op woensdag 14 oktober via RTV Drenthe om 20.15 uur en om 22.15 uur.

Jong leren eten-journaal

Dagelijks een vlog van de reporter Fleur, een van de vloggers tijdens de Dutch Food Week. Zij bezoekt verschillende agrofoodbedrijven in de regio, voor een kijkje achter de schermen én om ingrediënten op te halen. Aan het eind van de week zien we wat Fleur en gedeputeerde Jumelet met de producten gaan koken. Rechtstreeks van de boer naar het bord dus! Je kunt de foodvlogs zien via de Facebookpagina van provincie Drenthe

Boergondisch koken met kinderen

Op dinsdag 13 oktober wordt op maar liefst 31 kinderdagverblijven in Drenthe een speciale lunch gemaakt. De kinderen bereiden de lunch zelf van verse producten uit de regio. Ze maken boter voor op hun Drentse broodje, snacken een komkommertje en koken soep met verse groenten. Echt boer-gondisch! Ook deze activiteit is georganiseerd door Jong Leren Eten. 

Jong Leren Eten is een programma  om kinderen en jongeren meer structureel in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over voedsel. In Drenthe is er een Jong Leren Eten Makelaar vanuit IVN, die vraag en aanbod bij elkaar brengt.