Drenthe
Kind & Natuur
maandag25mrt2019

Buitenlesdag populair in Drenthe!

Op 2 april is de Nationale Buitenlesdag en in Drenthe doet een recordaantal scholen mee. 

Dat er veel scholen in Drenthe meedoen aan de buitenlesdag, verbaast IVN niet. In deze provincie hebben we namelijk een uniek scholennetwerk, met meer dan 200 basisscholen uit alle Drentse gemeenten. Deze scholen bieden we structureel een aanbod aan natuureducatie, waarbij thema’s als bijen, klimaat, energie, dieren in de nieuwe wildernis, afval en biodiversiteit aan bod komen. IVN traint de leerkrachten tijdens inspirerende gemeentelijke netwerkbijeenkomsten, waarna de leerkrachten het project zelf uit kunnen voeren met hun leerlingen. Op deze manier worden meer dan 34.000 leerlingen bereikt. 

In de meeste provincies doet een derde van de scholen mee, wat ook een nieuw record is. En dat is goed nieuws, want een uitdagende buitenles stimuleert niet alleen beweging, maar de combinatie van natuurlijk daglicht en frisse buitenlucht zorgt er ook voor dat kinderen zich daarna beter kunnen concentreren in de klas. Met de Nationale Buitenlesdag willen initiatiefnemers Jantje Beton en IVN Natuureducatie leerkrachten stimuleren méér buitenles te geven. 
 
Meedoen? Meld je school of klas nog snel aan via www.buitenlesdag.nl. Je ontvang dan gratis de Buitenlesbundel, vol met nieuwe leuke buitenlessen!