Drenthe
Bomen & Struiken
dinsdag09jan2018

Bomen komen tot leven

In het Arboretum in Assen komen bomen sinds kort tot leven als je het Beleefpad loopt. Bij het Arboretum hoort een speciale BomenApp. In deze app vind je extra informatie over alle bomen die in het Arboretum te vinden zijn. En sinds kort vind je in de app ook het Beleefpad. Al wandelend door het bos beginnen de bomen tegen je te praten: “Ik ben een reuzenden en je kunt mij herkennen aan mijn geur. Pluk wat van mijn naalden, wrijf ze tegen elkaar en ruik!” Met leuke weetjes en opdrachten die je dwingen om de bomen van dichtbij te bekijken en aan te raken, beleef je het bos op een hele andere manier.  

Het Arboretum: een speciale bomenverzameling 
Het Arboretum in Assen is niet zomaar een bomentuin. De bomen komen uit maar liefst drie verschillende continenten: Amerika, Azië en Europa. De bomen zijn dan ook niet geordend op soort, maar op het werelddeel waar ze vandaan komen. Een uniek concept en een prachtige plek om te wandelen. 

Het bos als klaslokaal
Buiten zijn, vrij spelen en onbevangen de natuur ontdekken, helpt kinderen in de ontwikkeling van hun zintuigen, motoriek, sociale vaardigheden en creativiteit. Het Arboretum is een prachtige plek om hier invulling aan te geven. Via het Beleefpad komen kinderen op een speelse wijze in contact met de natuur. Via de weetjes en de doe-opdrachten worden ze gestimuleerd om niet alleen naar de omgeving te kijken, maar deze ook echt te beleven. Wil je het Arboretum Assen als leslokaal gebruiken? Kom langs, download de app en ga aan de slag! Arboretum Assen ontvangt graag schoolklassen van groep 5 t/m 8 en heeft enkele tablets met Bomenapp-beleefpad beschikbaar. Wil je hier gebruik van maken? Stuur dan een mail naar info@arboretum-assen.nl.

 

Het Beleefpad is tot stand gekomen met financiering uit het Fonds Regio Assen Groningen. Nature2U ontwikkelde de app en IVN Natuureducatie bedacht de inhoud van het Beleefpad.