Drenthe
Kind & Natuur
donderdag17sep2020

Boergondisch koken voor kinderopvang en BSO

Maak je eigen gezonde lunch met producten uit Drenthe [bestellen kan niet meer, de boxen zijn op] 

Van 10 t/m 17 oktober vindt de Dutch Food Week plaats. Het thema van dit jaar is ‘wat eten we?’.  Samen en gezond koken en genieten van eten wordt in onze huidige wereld misschien wel belangrijker dan ooit. Elk jaar organiseren provincie Drenthe, De Boer op Noord en Jong Leren Eten Drenthe ‘Boergondisch koken’ op Drentse boerenbedrijven. Met als doel leren waar je eten vandaan komt en koken met producten van dichtbij. Dit jaar steken we Boergondisch koken in een nieuw jasje. 

Boergondisch koken ingrediëntenbox

In de Dutch Food Week stellen wij 50 gratis ingrediëntenboxen beschikbaar voor kinderdagverblijven en BSO-locaties. In deze box zitten alle ingrediënten om samen met de kinderen een heerlijke boerenlunch te maken. Groenten om te snijden voor de soep, room om zelf boter te schudden en echt Dubbel 
Drents Brood. Naast de benodigde ingrediënten stoppen we een lesbrief met leuke opdrachten en tips in de box en een voucher om met korting op bezoek te gaan bij een van de educatieboeren van De Boer op Noord. 

Het enige wat jullie hoeven te regelen is kookgerei (pannen, messen, snijplanken, lepels en borden) en een aantal leuke foto’s en/of filmpjes die we na afloop gebruiken om een mooie compilatie te maken. 

Doen jullie mee? Meld je dan gauw aan, want op=op. Per locatie kan je maximaal 2 boxen bestellen, een box is geschikt voor maximaal 20 kinderen. De boxen worden op maandag 12 of dinsdag 13 oktober geleverd. Wij ontvangen de foto’s en filmpjes graag uiterlijk donderdagochtend 15 oktober voor 12 uur via k.meijerink@ivn.nl.