Drenthe
Natuur in de Buurt
woensdag25nov2020

3 nieuwe Tiny Forests in Hoogeveen

Deze week planten we in Hoogeveen maar liefst drie nieuwe Tiny Forests! Helaas gaat dat dit jaar anders dan anders, want we kunnen niet met grote groepen kinderen planten en er mag geen publiek bij. Toch gaan de kinderen in kleine groepjes wel aan de slag met het planten van hun eigen minibos. 

De locaties van de Tiny Forests zijn: 

  • Zuiderbreedte ( bij de scholen Spectrum en Sprong)
  • De Weidebloem
  • Park Dwingeland (scholen Villa Kakelbont en Juliana van Stolberg)

IVN-afdeling Hoogeveen gaat, samen met beroepskrachten van IVN Noord, de scholen ondersteunen in het gebruiken van de Tiny Forests voor educatie. 

Wat is een Tiny Forest? 

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Het is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal en worden opgeleid tot Tiny Forest Ranger. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Het bos zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.

Ook een eigen minibos?

Wil je ook graag een Tiny Forest bij school of bij de kinderopvang? Laat het ons weten, dan kijken we samen of er mogelijkheden zijn.