Jongeren

In Drenthe proberen we op verschillende manieren jongeren te betrekken bij thema's die in de breedste zin te maken hebben met natuur. Denk aan water, duurzaamheid, voedsel.

Jongeren Advies Bureaus 

Dat doen we bijvoorbeeld via Jongeren Advies Bureaus. Hierbij werken leerlingen in het voortgezet onderwijs aan oplossingen voor vraagstukken van echte opdrachtgevers, zoals gemeenten, provincies en waterschappen. 

Wil je als school ook een keer op deze manier een project draaien? Neem dan contact met ons op. We kunnen dan kijken welke mogelijkheden er zijn.

Opdrachten voor nationale parken

Onlangs werkten leerlingen aan een opdracht voor Nationaal Park Drentsche Aa: Jongeren adviseren over beekbeleving Drentsche Aa

En binnenkort gaan leerlingen van het Stellingwerf College aan de slag met een opdracht over stuifzand in Nationaal Park Drents-Friese Wold. 

Opdrachten over water

De afgelopen jaren werkten jongeren van verschillende scholen aan opdrachten met als thema 'water'. Hoe zorgen we ervoor dat ons drinkwater van goede kwaliteit blijft als er medicijnresten in terechtkomen? Of: hoe voorkomen we dat schoon regenwater in het riool komt? Twee voorbeelden van opdrachten die leerlingen uit het voortgezet onderwijs kregen. Hun resultaten presenteerden ze tijdens een JeugdWaterCongres: 

Opdrachten Jong Leren Eten 

In Friesland werkten jongeren aan een project over voeding in opdracht van de Jong Leren Eten makelaars. In Drenthe starten we binnenkort ook met dit soort projecten. 

Junior Rangers 

Ook in de Nationale Parken in Drenthe willen we jongeren graag de natuur laten beleven. Dit doen we door Junior Rangers te werven en begeleiden. In Nationaal Park Drents Friese Wold en in Nationaal Park Dwingelderveld is al een groep rangers actief. In Nationaal Park Drentsche Aa starten we in het najaar. Meer weten of je aanmelden? Ga naar de site van het Nationaal Park voor alle informatie. 

Flyer Junior Rangers