Drenthe
Recreatie
Vanaf
woensdag28okt202019:00

Jouw bezoekers optimaal wegwijs maken?

Word gastheer- of vrouw van NP Drentsche Aa!

Wat hebben poesjeszand, poepenhemel, etstoel en kwel met Nationaal Park Drentsche Aa te maken? Dat ontdek je tijdens de Cursus Gastheerschap Drentsche Aa!

Trakteer je gasten op de verhalen uit het gebied  

Als de coronaregelgeving het toelaat start Nationaal Park Drentsche Aa in oktober 2020 de cursus ‘Drentsche Aa Gastheerschap’ voor ondernemers in Nationaal Park Drentsche Aa. In vier avondbijeenkomsten en een fietstocht leer je de verhalen, bijzonderheden en kwaliteiten van het Drentsche Aa landschap kennen. Hoe is het Nationaal Park georganiseerd? Wat heeft de ijstijd te maken met het huidige Drentsche Aa landschap? Waar liggen de bijzondere natuurgebieden en wat leeft daar? Welke sporen liet de mens, in de loop der eeuwen, achter in het landschap? Het Drentsche Aa landschap zit barstensvol vol verhalen waarop de ondernemers haar gasten kan trakteren. 

Samen met andere ondernemers 

Gebiedsondernemers met diverse achtergronden leren elkaar kennen tijdens de cursus en wisselen informatie aan elkaar uit. We kijken bij elkaar ‘in de keuken’, ontwikkelen samen arrangementen of ze ontstaan spontaan aan cursustafel. Een supergezellige cursus vol inhoud. Na afloop van de cursus ontvang je het Nationaal Park Drentsche Aa gastheerschap certificaat, gevelbordje en vlag. Je wordt opgenomen in het Nationaal Park Drentsche Aa én landelijke Gastheer van het Landschap netwerk waarin inmiddels meer dan 3000 ondernemers zijn opgenomen. Zo leren we ook op landelijk niveau van elkaar. 

Meedoen? 

 Ben je Drentsche Aa ondernemer en wil je je gasten ook de verhalen van het Drentsche Aa landschap kunnen vertellen? Geef je op voor de cursus en word zelf ambassadeur van het Drentsche Aa gebied. Aanmelden kan via de mail: drentscheaa@ivn.nl of direct via de website van het Nationaal Park

Praktische informatie 

Datum
Woensdagavond 28 oktober, 4 en 25 november en 9 december en een afsluitende fietstocht in het voorjaar 2021. 

Tijd                
19:00 uur – 22:00 uur

Kosten          
Deelname aan de cursus kost €150,- incl. cursusmaterialen
 
 

Algemene informatie

woensdag 28 oktober 2020 - 19:00
Extra Informatie: 

woensdagavond 28 oktober
woensdagavond 4 november
woensdagavond 25 november
woensdagavond 9 december
en een afsluitende fietstocht in het voorjaar 2021

Contactpersoon: