Drenthe
IVN
Op
zaterdag13okt201809:00

Inspiratiedag Kind & Natuur

De inspiratiedag is vol, aanmelden is dus helaas niet meer mogelijk!

Wil jij ook dat kinderen en jongeren weer meer de natuur gaan beleven? In hun vrije tijd, maar ook op school of als ze bij de kinderopvang zijn? Zet 13 oktober dan alvast in je agenda! Dan organiseert IVN Noord de Inspiratiedag Kind & Natuur voor kind-, jeugd- en jongerenbegeleiders. Het is een vervolg op de succesvolle Scharrelkids Inspiratiedag, maar dan in een nieuw jasje en op een nieuwe locatie. Doen, beleven en zelf ervaren staan natuurlijk nog steeds centraal!

Aanmelden via webformulier

Een greep uit de workshops die je kunt volgen: 

  • Helden van de herfst: paddenstoelen spreken tot de verbeelding van kinderen. Natuurlijk door de verhalen, maar ook door de vele vormen en kleuren. IVN-er en natuurfotograaf Geert de Vries laat je ontdekken hoe je hier leuke en leerzame activiteiten aan kan koppelen. 
  • Blij met de bij: ‘Het gaat niet goed met de bijen,’ dat is wat je veel hoort. Maar hoe breng je het belang van de bij onder de aandacht van kinderen? Als voormalig leerkrachten weten vader en zoon Ter Bork als geen ander hoe je dit thema in de klas kunt behandelen. 
  • Kinderen willen een sterk verhaal: verhalen vertellen is een eeuwenoude vorm van informatie uitwisselen, elkaar vermaken en iets leren. In deze workshop leer je hoe storytelling als spannende werkvorm ingezet kan worden bij jeugdactiviteiten.

Download hier de complete uitnodiging met informatie over alle workshops en het programma.                                              

Dankzij financiële bijdragen van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe, is deze dag gratis voor vrijwilligers. Professionals betalen een kleine bijdrage van €20,00. 

Ik meld mij aan voor de Inspiratiedag Kind & Natuur! 

Mede mogelijk gemaakt door: 

Logo Postcodeloterij_klein

Algemene informatie

zaterdag 13 oktober 2018 - 09:00 tot 15:15
Locatie: 
De Veldhoeve
Zuideresweg
9441 TZ Orvelte
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image