Projectmedewerker Communicatie


IVN zoekt een creatieve en ondernemende Projectmedewerker Communicatie met minimaal 3 jaar relevante werkervaring die zich wil inzetten voor een groen en duurzaam Nederland.

Voor de regio Zuid-Holland en Zeeland zoeken wij een:
Projectmedewerker Communicatie
voor 24-32 uur per week, standplaats Rijswijk of Goes

De uitdaging  

De komende jaren willen we met onze diensten en campagnes een brede, maatschappelijke beweging creëren. Door onze projecten leren mensen over de natuur, raken zij geboeid door de natuur en worden zij overtuigd van het belang van de zorg voor de natuur. 
Wij zoeken een enthousiaste collega die meewerkt aan diverse trajecten, zoals Groene Revolutie Schoolpleinen, Beleefweken, Tiny Forest en verschillende actuele campagnes. Het is een afwisselende en creatieve functie waarin jij je affiniteit met communicatie, natuur, vrijwilligers, je schrijftalent, en je organisatorische, creatieve en communicatieve vaardigheden goed kwijt kunt. 


Als projectmedewerker communicatie…

 • ontwikkel je communicatiematerialen en verbreed je het werkgebied communicatie binnen IVN;
 • breng je het werk van IVN in beeld d.m.v. artikelen op de website, persberichten, nieuwsbriefitems, video’s en andere middelen;
 • ondersteun je de verschillende projectleiders binnen onze thema’s, met name op de thema’s Kind & Natuur en Natuur & Recreatie;
 • maak je onderdeel uit van ons communicatieteam in de regio en landelijk en werk je mee aan projecten in Zuid-Holland en Zeeland.

Jij…

 • bent een ervaren communicatiemedewerker met relevante ervaring op het gebied van natuureducatie & beleving;

 • hebt een communicatie- en/of marketingachtergrond;

 • bent een uitstekende schrijver en (eind-)redacteur;

 • hebt basiskennis van vormgevingsprogramma's als Indesign, Photoshop en Illustrator;

 • bent een aanpakker en bent organisatorisch sterk;

 • werkt zelfstandig, nauwkeurig en flexibel;

 • begrijpt waar gevoeligheden en belangen liggen en houdt daar rekening mee, je kunt makkelijk met verschillende doelgroepen communiceren. (Ervaring met het werken in een vrijwilligersorganisatie is een pré);

 • bent flexibel en vindt het prima om af en toe 'op locatie' te werken aan projecten en vrijwilligers in het land te bezoeken. (Hou er rekening mee dat vrijwilligers vaak 's avonds of in het weekend werken, en jij daarom soms ook);

 • hebt een HBO+ werk- en denkniveau, en beschikt over een afgeronde opleiding, liefst op het gebied van onderwijs, media of communicatie.

Je werkt binnen het regio team IVN Zuidwest, bestaand uit ruim 20 medewerkers. Je werkt nauw met elkaar samen maar je bent ook in staat je eigen pad te bewandelen. We werken zelfsturend, pro-actief, flexibel, staan open voor nieuwe ideeën om kansen te benutten en zo onze ambities te realiseren. Samenwerking, ontwikkeling en groei staan daarbij centraal: in teamverband en op persoonlijk niveau. Wij stimuleren jou om jezelf te ontwikkelen, en jij pakt de mogelijkheid te groeien in je werk en in je persoonlijke vaardigheden.

Wij bieden...

 • een organisatie waar je bouwt aan een groen en duurzaam Nederland;

 • een dynamische organisatie, met bevlogen, ambitieuze collega’s die op een informele manier samen bouwen aan de toekomst van IVN;

 • een goed primair- en secundair arbeidsvoorwaardenpakket volgens de CAO Sociaal Werk;

 • een functie voor 24-32 uur (in overleg) die is ingedeeld in schaal 7 max trede 13 (cao Sociaal Werk) met een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%;

 • een ontwikkelbudget van € 1000,- om jezelf verder te ontwikkelen, en jij pakt de mogelijkheid te groeien in je werk en in je persoonlijke vaardigheden. Dit kan bijvoorbeeld via de IVN Natuuracademie.

Bij IVN werken we vaak met kwetsbare groepen zoals kinderen en ouderen. Daarom vragen we om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Een VOG geeft aan dat jouw gedrag geen belemmering vormt voor deze functie. IVN zal zorg dragen voor het aanvragen van de VOG en voor de kosten hiervan.

Interesse?

Vul het sollicitatieformulier in en upload je motivatie en cv in PDF, ter attentie van Tonja van Gorp. Je reactie ontvangen we graag uiterlijk 6 november 2022. De eerste gespreksronde vindt plaats op donderdag 17 november en de tweede ronde op dinsdag 22 november 2022. Voor vragen kan je contact opnemen met de afdeling P&O, 020-6228115.

*Privacy

Voor de afhandeling van jouw sollicitatie verwerken wij de volgende gegevens: je cv en je motivatie. De door jou aan IVN verstrekte cv en motivatie wordt door IVN bewaard gedurende een periode van 4 weken na het einde van de sollicitatieprocedure. Heb je de baan gekregen en kom je in dienst bij IVN, dan worden jouw gegevens onderdeel van je personeelsdossier.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.