Projectleider Schone Rivieren

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. IVN zorgt ervoor dat jong en oud beleeft hoe leuk, leerzaam, gezond en belangrijk de natuur is. Dat doen we met campagnes zoals Buitenlesdag en met projecten zoals Tiny Forest, Groene Schoolpleinen en Schone Rivieren. Daarnaast is IVN de grootste natuuropleider van Nederland. Zo hebben we al 16.000 natuurgidsen opgeleid die als vrijwilliger hun kennis overdragen op anderen. Dit alles doen we zodat we nóg meer mensen bij de natuur kunnen betrekken. 

Een van onze programma’s is Schone Rivieren (zie schonerivieren.org). Samen met vrijwilligers, bedrijven en overheden werken we aan ons ultieme doel: plasticvrije rivieren in 2030. Voor dit landelijke programma zoeken wij een projectleider die zowel landelijk als regionaal (regio Oost: Gelderland, Overijsel en Flevoland]) deze mooie ambitie verder vormgeeft.

IVN zoekt een ondernemende netwerker en inspirerende Projectleider voor o.a. het programma Schone Rivieren (landelijk en regionaal) voor 32 - 36 uur per week in de regio Oost met als standplaats Arnhem.  

De uitdaging 

Wij zoeken een inspirerende, ondernemende en gedreven collega voor het programma Schone Rivieren. Binnen het programma Schone Rivieren ben jij de algemeen projectleider. Je stuurt het Schone Rivieren projectteam aan waar collega’s van IVN en projectpartners Stichting de Noordzee en Plastic Soup Foundation in zitten. Daarnaast maak je onderdeel uit van de regio Oost en geef je het programma regionaal verder vorm. 
Het programma Schone Rivieren is in 2017 gestart en is inmiddels uitgegroeid tot een programma langs alle grote rivieren in Nederland. We werken vanuit vier O’s aan een plasticvrije rivierdelta: opruimen, onderzoeken, oplossen en ontdekken. Het programma zit nu in een nieuwe fase. Naast het stimuleren en bewaken van de uitvoering van de activiteiten, opdat de resultaten conform planning en binnen budget gehaald worden, ligt de nadruk op het opzetten van samenwerkingen en partnerships en zo de stap naar (regionale) oplossingen te zetten. Hier hoort ook het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen bij.

Naast het programma Schone Rivieren ga je binnen regio Oost als allround projectleider aan de slag binnen de verschillende thema’s van IVN. Je initieert samen met verschillende collega’s uit de regio en externe partijen nieuwe projecten en steekt ook zelf de handen uit de mouwen en voert projecten uit. 

Als projectleider …

 • Ben je in staat om jouw collega’s en het programma van begin-tot-eind goed te managen. Bij jou zijn projecten in goede handen.
 • Ben je enthousiasmerend en weet je het projectteam te organiseren en te inspireren.
 • Behoud jij het overzicht, stelt prioriteiten en bereikt daarmee de gestelde doelen op succesvolle wijze. 
 • Weet jij jouw visie en strategisch denk- en werkniveau uitstekend te combineren met pro-activiteit en makkelijk de vertaalslag te maken naar de uitvoering en een concreet handelingsperspectief. 

Wie ben jij? 

 • Je hebt academisch werk- en denkniveau (conceptueel en analytisch) met minimaal 5 jaar relevante werkervaring als project/programmaleider;
 • Je bent een echte netwerker, in staat een netwerk op te bouwen en diverse groepen van belanghebbenden aan je te binden;
 • Je hebt een ondernemende, proactieve instelling en signaleert kansen die bijdragen aan de ontwikkeling van een project;
 • Je bent resultaatgericht. Je zorgt er samen met het team voor dat de projectdoelstellingen behaald worden en ziet kansen voor verbeteren van (interne) processen;
 • Je beschikt over goede sociale vaardigheden en een natuurlijk overwicht.
 • Je bent een fijne sparringpartner voor teamleden en stuurgroep;
 • Je hebt ervaring met het opzetten van samenwerkingen en partnerships;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen met een mix van publieke- en private financiering;
 • Een relevant netwerk is een pré;
 • Je voelt je betrokken bij de problematiek van zwerfafval in rivieren en de algemene IVN-thema’s en je wilt je met hart, hoofd en handen daarvoor inzetten.  

Bij IVN werken we vaak met kwetsbare groepen zoals kinderen en ouderen. Daarom vragen we om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Een VOG geeft aan dat jouw gedrag geen belemmering vormt voor deze functie. IVN zal zorgdragen voor het aanvragen van de VOG en voor de kosten hiervan.

Wij bieden..

 • Een uitdagende baan in een inspirerende maatschappelijk relevante onderneming, waar je bouwt aan een groen en duurzaam Nederland.
 • Een dynamische organisatie, met bevlogen, ambitieuze collega’s die op een informele manier samen bouwen aan de toekomst van IVN.
 • Een goed primair- en secundair arbeidsvoorwaardenpakket volgens de CAO Sociaal Werk.
 • Een hybride werkplek. IVN regio Oost heeft kantoren in Arnhem, Lelystad, Zwolle en Wageningen. 
 • Een functie voor 32-36 uur (in overleg) die is ingedeeld in schaal 9 max trede 13 (cao Sociaal Werk) met een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • Een ontwikkelbudget van € 1000,- per jaar om jezelf te ontwikkelen. 

Interesse?

Vul het sollicitatieformulier in en upload je motivatie en cv. ter attentie van Joline de Weerdt Regiodirecteur Oost. Je reactie ontvangen we graag uiterlijk 13 september 2021.
De eerste gespreksrondes zijn op maandag 20 september en de 2e ronde is op dinsdag 28 september beide in de ochtend. Voor vragen kan je contact opnemen met de afdeling P&O, 020-6228115.

*Privacy

Voor de afhandeling van jouw sollicitatie verwerken wij de volgende gegevens: je cv en je motivatie.
Hoe lang bewaren wij je gegevens voor dit doel?
De door jou aan IVN  verstrekte cv en motivatie wordt door IVN bewaard gedurende een periode van 4 weken na het einde van de sollicitatieprocedure. Heb je de baan gekregen en kom je in dienst bij IVN, dan worden jouw gegevens onderdeel van je personeelsdossier. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld