Projectleider Jongeren

Kom jij hét verschil maken bij een organisatie die mens en natuur verbindt?

Voor ons team in Amsterdam zoeken wij een 
(Junior) Projectleider Jongeren
32-36 uur per week

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 150 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

Wat je gaat doen

De komende jaren willen we met onze activiteiten, diensten en campagnes een brede, maatschappelijke beweging creëren. Hierbij willen we ook inspelen op de groeiende interesse van jongeren in natuur en een gezonde, duurzame toekomst.

Wij zoeken een inspirerende, ambitieuze collega die binnen verschillende projecten jongeren aan IVN weet te verbinden en het aanbod van IVN voor jongeren kan versterken. Hiervoor ben je betrokken bij- en leid projecten en activiteiten binnen zowel de beroeps- als de vrijwilligersorganisatie binnen de verschillende thema’s. Zo zal je onderdeel gaan uitmaken van het team Groen Traineeship, een initiatief van meerdere natuurorganisaties om jongeren een kans te bieden om kennis te maken met het werken in en voor de natuur. Je bent verantwoordelijk voor de ondersteuning en groei van het

WoesteLand, de landelijke jongerengroep van IVN:

 • ontwikkelen en uitvoeren van de lange termijn visie en strategie;
 • doorontwikkeling van het concept Woesteland; 
 • synergie zoeken met andere projecten binnen en buiten IVN;
 • zorgdragen voor het behoud en ontwikkeling van de vrijwilligers; 
 • projectmatige ondersteuning (programma, financieel, beleid);
 • organiseren van marketing en communicatie voor Woesteland activiteiten.

Jouw profiel 

 • Je hebt affiniteit met jongeren, ervaring met het werken met jongeren is een pré;
 • Je hebt 2-6 jaar relevante werkervaring
 • Je hebt strategisch inzicht en bent ook praktisch ingesteld;
 • Je kunt goed zelfstandig werken;
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met het werken in projecten;
 • Je werkt makkelijk samen met zowel collega-beroepskrachten als vrijwilligers. Je hebt affiniteit met het werken in een vrijwilligersorganisatie;
 • Je bent sociaal en je houdt van samenwerken, co-creeren, en ze aan te sturen;
 • Je begrijpt waar gevoeligheden en belangen liggen en houdt daar rekening mee, je kunt makkelijk met verschillende doelgroepen communiceren.
 • Je bent flexibel en vindt het prima om af en toe 'op locatie' te werken aan projecten en vrijwilligers in het land te bezoeken. Hou er rekening mee dat vrijwilligers vaak 's avonds of in het weekend werken, en jij daarom soms ook.
 • Je hebt een WO werk- en denkniveau, en beschikt over een afgeronde opleiding, liefst op het gebied van educatie, jongeren, media of communicatie.

Werken bij ons

Bij IVN kom je in een dynamische organisatie waar je samen met bevlogen, ambitieuze collega’s bouwt aan de toekomst van IVN. Samenwerking, ontwikkeling en groei staan daarbij centraal: in teamverband en op persoonlijk niveau. Wij stimuleren jou om jezelf te ontwikkelen, en jij pakt de mogelijkheid te groeien in je werk en in je persoonlijke vaardigheden. Dit kan bij de IVN Academie, waar wij verschillende interne vaardigheidstrainingen aanbieden, waarin je jezelf nieuwe manieren van werken eigen kunt maken. Zo kun je je verdiepen in het leren toepassen van visueel werken, storytelling of scrum. Daarnaast werk je op een prachtige locatie in hartje Amsterdam met gezellige enthousiaste collega’s.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een uitdagende functie in een organisatie die volop in beweging is. Wij zoeken een ambitieuze collega die meedenkt over vernieuwing en ontwikkeling. Wij bieden een goed primair- en secundair arbeidsvoorwaardenpakket volgens de CAO Sociaal werk, waaronder:

 • Een salaris ingeschaald in schaal 8 of 9 (afhankelijk van opleiding en ervaring) en een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • Een (ruim) ontwikkelbudget om in te zetten voor jouw ontwikkeling voor interne en externe opleidingen en trainingen ;
 • De functie heeft de omvang van 32-36 uur, dit in overleg;
 • Standplaats van de functie is onze prachtige locatie in het centrum van Amsterdam inclusief toegang tot de Hortus Botanicus.

Interesse?

Vul het sollicitatieformulier in en upload je motivatie en cv in PDF, ter attentie van Wander van der Kolk. Je reactie ontvangen we graag uiterlijke zondag 13 oktober 2019. De eerste gespreksronde vindt plaats op vrijdag 18 oktober 2019. Voor vragen kan je contact opnemen met de afdeling P&O, 020-6228115.

*Privacy

Voor de afhandeling van jouw sollicitatie verwerken wij de volgende gegevens: je cv en je motivatie. De door jou aan IVN verstrekte cv en motivatie wordt door IVN bewaard gedurende een periode van 4 weken na het einde van de sollicitatieprocedure. Heb je de baan gekregen en kom je in dienst bij IVN, dan worden jouw gegevens onderdeel van je personeelsdossier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.