Projectleider Gelderland

Ben jij een daadkrachtige projectleider die durft te ondernemen en kansen ziet in de missie om mens en natuur met elkaar te verbinden? Daarbij een relevant netwerk, kennis en kunde meebrengt om ons team te komen versterken? Dan zoeken wij jou! 

Voor ons kantoor in Arnhem zoeken wij een 
Projectleider
voor 32-36 uur per week 

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 150 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

De functie 

Als projectleider in de regio Oost ben je onder andere verantwoordelijk voor het verwerven en ontwikkelen van provinciale regionale en/of landelijke (meerjaren)programma’s, passend binnen de strategische kaders van IVN. Je werkt in flexibele samenstellingen (individueel en/of in wisselende verbanden) aan projecten. Je zult in eerste instantie werkzaam zijn binnen projecten op het thema Natuur & Recreatie.  Je standplaats is Arnhem. Je werkzaamheden zullen grotendeels in de provincie Gelderland plaatsvinden.

Als projectleider ben je onder andere bezig met: 

 • vertegenwoordig je IVN binnen verschillende netwerken op de thema’s die passen binnen de visie en missie van IVN;
 • de totstandkoming van strategische programma’s en projecten;
 • het positioneren van IVN projecten (bijv. Gastheren van het Landschap)  in de provincie Gelderland en regio Oost; 
 • het verwerven van projecten en cofinancieringen binnen de kernthema’s van IVN;
 • het bereiken van de beoogde inhoudelijke maatschappelijke resultaten in de projecten door het bewaken van financiën, planning kwaliteit en inzet van de teamleden. 

Het Profiel 

 • WO/HBO werk- en denkniveau met minimaal 4-6 jaar relevante projectleiderservaring;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen met een mix van publieke- en private financiering;
 • Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van projectmanagement; 
 • Je bent communicatief sterk en een echte netwerker die in staat is een netwerk op te bouwen en verder uit te breiden;  
 • Je hebt ervaring met het enthousiasmeren en motiveren van professionals;
 • Je bent op de hoogte van recente ontwikkelingen op het gebied van natuureducatie en duurzaamheid;
 • Je bent een planner, behoudt overzicht, stelt prioriteiten en bereikt daarmee de gestelde doelen op succesvolle wijze;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met bestuurlijke (provinciale) netwerken, bij voorkeur in de provincie Gelderland;

Jouw Profiel 

Jij bent besluitvaardig, stressbestendig en beschikt over een proactieve instelling. Je kunt als ervaren projectleider als geen ander samenwerken, delegeren en ben je creatief en oplossingsgericht. Je bent flexibel en pragmatisch. Wat jou bijzonder maakt is dat je vraagbaak bent voor anderen, maar je staat ook open om te leren van (minder ervaren) collega’s

Werken bij ons

Bij IVN kom je in een dynamische organisatie waar je samen met bevlogen, ambitieuze collega’s bouwt aan de toekomst van IVN. Samenwerking, ontwikkeling en groei staan daarbij centraal: in teamverband en op persoonlijk niveau. Wij stimuleren jou om jezelf te ontwikkelen, en jij pakt de mogelijkheid te groeien in je werk en in je persoonlijke vaardigheden. Dit kan middels de IVN Academie, waar wij verschillende interne
IVN-vaardigheidstrainingen aanbieden om nieuwe werkverwijzen zoals Visual Changemaking, Story Telling en Scrum toe te kunnen passen.  

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een uitdagende functie in een organisatie die volop in beweging is. Wij zoeken een ambitieuze collega die meedenkt over vernieuwing en ontwikkeling. Wij bieden een goed primair- en secundair arbeidsvoorwaardenpakket volgens de CAO Sociaalwerk. Waaronder:

 • Een salaris ingeschaald in schaal 9, het salaris bedraagt minimaal
  € 2.705,- maximaal € 3.988, -bruto (bij 36 uur). 
 • Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor de duur van één jaar, met uitzicht op langer;
 • Vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • Een groeibudget om in te zetten voor jouw ontwikkeling.
 • De functie heeft de omvang van 32-36 uur, dit in overleg;
 • De functie wordt uitgeoefend in/vanuit Arnhem.

Interesse?

Vul het sollicitatieformulier in en upload je motivatie en cv (in PDF!) ter attentie van Joline de Weerdt, Regiodirecteur Oost. Je reactie ontvangen we graag uiterlijk zondag 28 april 2019. De eerste gespreksronde is op vrijdag 10 mei 2019. Voor vragen kan je contact opnemen met de afdeling P&O, 020-6228115.

*Privacy

Voor de afhandeling van jouw sollicitatie verwerken wij de volgende gegevens: je cv en je motivatie.
Hoe lang bewaren wij je gegevens voor dit doel?
De door jou aan IVN  verstrekte cv en motivatie wordt door IVN bewaard gedurende een periode van 4 weken na het einde van de sollicitatieprocedure. Heb je de baan gekregen en kom je in dienst bij IVN, dan worden jouw gegevens onderdeel van je personeelsdossier. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.