Projectleider Communicatie regio Noordwest

‘IVN zoekt een creatieve, zelfstandige projectleider communicatie die zich samen met ons in wil zetten voor een groene duurzame wereld.’

Voor de regio Noordwest (Noord-Holland, Utrecht en Amsterdam) zoeken wij een:
Projectleider Communicatie 
Voor 32 -36 uur per week 
Standplaats Amsterdam 

De functie

IVN zet zich in om jong en oud te laten beleven hoe leuk, leerzaam, gezond en belangrijk de natuur is. Dat doen we met campagnes, zoals de Buitenlesdag, en met projecten en campagnes, zoals Tiny Forest. Wij zoeken een projectleider communicatie die ons bereik in de regio vergroot en onze impact zichtbaar maakt, zodat we nóg meer mensen bij de natuur kunnen betrekken. 

De projectleider communicatie is een spin in het web als het gaat om interne en externe communicatie in de regio. Je bent de communicatieadviseur van de projectleiders op het gebied van communicatiestrategie rond beleidsthema’s, producten en projecten. Ook ben je verantwoordelijk voor de communicatie(strategie) voor belangrijke IVN-beleidsthema’s, doelgroepen en producten. Je weet deze door te vertalen je naar concrete communicatieactiviteiten en -middelen. Daarnaast ben je volop actief binnen de IVN-netwerken en werk je samen met vrijwilligers en diverse partners. Ook lever je een bijdrage aan het ontwikkelen en uitvoeren van de IVN-communicatiestrategie op landelijk niveau. 

Als projectmedewerker communicatie ben je onder andere bezig met: 

 • het maken van communicatiestrategieën en communicatieplanningen; 
 • adviseren en ondersteunen van projectleiders op communicatiegebied; 
 • adviseren van je collega’s over de inzet van communicatiemiddelen voor verschillende projecten en campagnes; 
 • het onderhouden van contacten met onze vrijwilligers, samenwerkingspartners en externe leveranciers;
 • meedenken over het schrijven en publiceren van berichten voor op de website, social media kanalen en voor in onze digitale nieuwsbrieven

Jouw profiel 

 • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau en hebt een afgeronde opleiding op het terrein van communicatie/marketing en beschikt over minimaal 4 jaar relevante werkervaring; 
 • Je bent op de hoogte van ontwikkelingen binnen het vakgebied communicatie, zoals social media en andere vormen van digitale communicatie;
 • Je hebt ervaring met het werken in een projectenorganisatie;
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen en uitdenken van communicatiestrategieën;
 • Je kan/wil werken op strategisch niveau, maar werkt ook mee in de uitvoering;
 • Je bent proactief en in staat het voortouw te nemen in het versterken van communicatie
 • Je werkt gestructureerd en kunt goed overzicht bewaren; 
 • Je bent een goede schrijver;
 • Je beheerst de Nederlandse en de Engelse taal goed in woord en geschrift;
 • Je bent flexibel en vindt het prima ‘op locatie’ te werken aan projecten en bent bereid om soms ’s avonds en in het weekend te werken; 
 • Je hebt een duidelijke motivatie waarom je wil werkebij bij IVN; 
 • Basiskennis van vormgevingsprogramma's als InDesign, Photoshop en Illustrator is een pré. 

Bij IVN werken we vaak met kwetsbare groepen zoals kinderen en ouderen. Daarom vragen we om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Een VOG geeft aan dat jouw gedrag geen belemmering vormt voor deze functie. IVN zal zorg dragen voor het aanvragen van de VOG en voor de kosten hiervan.

Het team

Je wordt onderdeel van team ‘regio Noordwest’ (Noord-Holland, Utrecht en Amsterdam). Een gedreven en betrokken team van ongeveer 24 mensen waarin zelforganisatie en ontwikkeling erg belangrijk is. Je werkt vanuit het Landelijk Bureau in Amsterdam nauw samen met de andere projectleider communicatie en de projectleiders uit het team. Daarnaast maak je onderdeel uit van het landelijke communicatieteam.  

Werken bij ons

Bij IVN werk je in een dynamische organisatie waar je samen met bevlogen, ambitieuze collega’s bouwt aan de toekomst van IVN. Samenwerking, ontwikkeling en groei staan daarbij centraal: in teamverband en op persoonlijk vlak. Wij stimuleren jou om jezelf te ontwikkelen, en jij pakt de mogelijkheid te groeien in je werk en in je persoonlijke vaardigheden. Dit kan middels de IVN Academie, waar wij verschillende interne vaardigheidstrainingen aanbieden, waarin je jezelf nieuwe manieren van werken eigen kunt maken. Zo kun je je verdiepen in het leren toepassen van visueel werken, storytelling of scrum. 

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een goed primair- en secundair arbeidsvoorwaardenpakket volgens de CAO Sociaal Werk. De functie is ingedeeld in schaal 9. Er is een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Daarnaast is er een groeibudget dat je kan inzetten voor jouw ontwikkeling. Het betreft in eerste instantie een aanstelling van 1 jaar met mogelijkheid op langer. De functie heeft de omvang van 32-36 uur dit in overleg en wordt uitgeoefend vanuit het kantoor in Amsterdam.

Interesse?

Ben je enthousiast? Vul het sollicitatieformulier in en upload je cv en motivatie in PDF ter attentie van Petra Schut. Je reactie ontvangen we graag uiterlijk zondag 3 januari 2021. De eerste gespreksronde vindt plaats op vrijdagochtend 15 januari 2021 en de tweede ronde op donderdagochtend 21 januari 2021. Voor vragen kan je contact opnemen met de afdeling P&O, 020-6228115.

*Privacy 

Voor de afhandeling van jouw sollicitatie verwerken wij de volgende gegevens: je cv en je motivatie. De door jou aan IVN verstrekte cv en motivatie wordt door IVN bewaard gedurende een periode van 4 weken na het einde van de sollicitatieprocedure. Heb je de baan gekregen en kom je in dienst bij IVN, dan worden jouw gegevens onderdeel van je personeelsdossier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.