Projectleider Communicatie & Campagnes

Kom jij hét verschil maken bij een organisatie die mens en natuur verbindt?
Voor ons Marketing & Communicatie team in Amsterdam zoeken wij een 
Projectleider Communicatie & Campagnes voor 32-36 uur per week

Over ons

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 160 professionals, 27.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

De functie 

De komende jaren willen we met onze projecten en campagnes van IVN een brede, maatschappelijke beweging creëren en fors groeien in ledenaantal, vrijwilligers en supporters. In deze functie zet jij jouw talent in om van onze programma’s en campagnes een nog groter succes te maken, en ook binnen IVN campagnes te laten (be)leven. Met landelijke campagnes die we uitvoeren met vrijwilligers door het hele land maken we IVN zichtbaar, werken we aan onze doelen en verbinden we nieuwe mensen aan IVN. Denk bijvoorbeeld aan Buitenlesdag, ModderDag, Slootjesdagen en de #2uurnatuur Challenge. 

Wat ga je doen?

 • Je helpt mee het bereik en de beleving van landelijke publiekscampagnes binnen en buiten IVN op te schalen. Daarbij vervul je de rol van campagneleider. Samen met een team van collega’s zorg jij dat de campagnes impact maken.
 • Waarbij je met externe én interne (medewerkers, vrijwilligers en leden) doelgroepen een beweging weet te creëren met gevoel van urgentie en betrokkenheid.
 • Als teamspeler realiseer je samen met je marketing communicatie collega’s en projectleiders maximale impact op onze missie.
 • Je geeft gedegen communicatie advies en stelt communicatieplannen op per project. Daarbijweet je de juiste mensen en middelen op de juiste momenten in te zetten, je weet collega’s en partners te inspireren.
 • Je bent samen met je collega’s van de afdeling marketing communicatie verantwoordelijk voor de marketing en communicatie-aspecten van campagnes en voor relatiemanagement van partners. Je bent breed inzetbaar voor alle marketing interventies
 • Waarbij je samenwerkt met partners, bedrijven, marketing- en onderzoeksbureaus en andere maatschappelijke organisaties.

Het profiel 

 • Je bent een ervaren campaigner / campagne manager / communicatie adviseur met minimaal 6 jaar ervaring waarvan minimaal 2 jaar ervaren met publiekscampagnes. 
 • Bekendheid en ervaring met de organizing-methode is een pré en je hebt aantoonbaar resultaat in het bereiken en activeren van grote groepen in de samenleving.
 • Je bent een natuurlijk verbinder en bent overtuigd dat interne betrokkenheid noodzakelijk is maximale betrokkenheid met de buitenwereld te creëren.
 • Je begrijpt waar gevoeligheden en belangen liggen en houdt daar rekening mee, je kunt makkelijk met verschillende doelgroepen communiceren.
 • Je werkt zelfstandig, projectmatig en hebt aantoonbare online marketing en communicatie skills. Je stuurt waar nodig experts en communicatie medewerkers aan op jouw projecten.
 • Je bent een goede schrijver.
 • Je kunt goed, gelijktijdig schakelen tussen verschillende campagnes en projecten, je bent een denker en ook een echte doener.
 • Je wilt graag leren, staat open voor feedback en kunt makkelijk met verschillende soorten mensen samenwerken.
 • Je bent flexibel en vindt het prima om op locatie aan te sluiten bij projectteams.Je hebt een WO werk- en denkniveau en beschikt over een afgeronde communicatie of andere relevante opleiding.

Werken bij ons

Bij IVN kom je in een dynamische organisatie waar je samen met bevlogen, ambitieuze collega’s bouwt aan de toekomst van IVN. Samenwerking, ontwikkeling en groei staan daarbij centraal: in teamverband en op persoonlijk niveau. Wij stimuleren jou om jezelf te ontwikkelen, en jij pakt de mogelijkheid te groeien in je werk en in je persoonlijke vaardigheden. Je werkt op een prachtige locatie in hartje Amsterdam in een enthousiast marketing communicatie team van 13 professionals.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een goed primair- en secundair arbeidsvoorwaardenpakket volgens de CAO Sociaal Werk. De functie is ingedeeld in schaal 9 max trede 13, afhankelijk van opleiding en werkervaring. Er is een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Daarnaast is er een groeibudget dat je kunt inzetten voor jouw ontwikkeling. Het betreft in eerste instantie een aanstelling van 1 jaar met mogelijkheid op verlenging. 

Interesse?

Vul het sollicitatieformulier in en upload je motivatie en cv in pdf, ter attentie van Wander van der Kolk. Je reactie ontvangen we graag vóór 19 september. De eerste gespreksronde is op dinsdag 28 september . Voor vragen kan je contact opnemen met de afdeling P&O, 020-6228115.

*Privacy

Voor de afhandeling van jouw sollicitatie verwerken wij de volgende gegevens: je cv en je motivatie. De door jou aan IVN verstrekte cv en motivatie wordt door IVN bewaard gedurende een periode van 4 weken na het einde van de sollicitatieprocedure. Heb je de baan gekregen en kom je in dienst bij IVN, dan worden jouw gegevens onderdeel van je personeelsdossier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.