Eerste ervaringen met Proeftuinen

In 2020 hebben in Boxmeer, Haarlem en Oss ouderen, kinderen, vrijwilligers, buurtbewoners en medewerkers van Gezondheidsbedrijf MSD proeftuinen aangelegd. Zij gingen samen zaaien, planten, proeven en oogsten en plukten letterlijk de vruchten van de samenwerking door ook samen de oogst uit eigen tuin te proeven. 

Over MSD
MSD is een wereldwijd gezondheidsbedrijf voor mens en dier, maar zet zich lokaal ook in voor stichtingen, instellingen en organisaties. Een goed voorbeeld daarvan is het programma ‘Neighbor of Choice’, waarmee MSD als goede buur ondersteuning kan bieden in de buurt van de Nederlandse vestigingen. Dit jaar ondersteunt MSD IVN Natuureducatie met het aanleggen van drie proeftuinen. MSD draagt niet alleen financieel bij, ook de medewerkers steken zelf de handen uit de mouwen bij het realiseren van deze drie proeftuinen in Boxmeer (zorglocatie Symfonie), Haarlem (zorglocatie Stichting Sint Jacob) en Oss (zorglocatie De Wellen).

Meedoen?
Een proeftuin is een plek om elkaar te ontmoeten en samen bezig te zijn. Of het nu gaat om meedenken, planten, zaaien, beheren, koken of ouderen mee naar buiten te nemen. Wil je bijdragen? Neem dan contact met ons op.

Boxmeer en Oss, projectleider José de Jonge
Bereikbaar via j.de.jonge@ivn.nl of 06-2786 5500.

Haarlem, Marc Veekamp
Bereikbaar via m.veekamp@ivn.nl of via de IVN Servicedesk bereikbaar via (020) 622 81 15.