Voortgezet onderwijs

Betekenisvol en belevend leren over water, energie, klimaat, duurzame ontwikkeling, landschap, natuur, voedsel of ruimtelijke ordening? Dat kan!

IVN Jongeren Adviesbureau

Met het Jongeren Adviesbureau verbindt IVN onderwijs met de maatschappij door jongeren duurzame opdrachten voor échte opdrachtgevers zoals overheden over bedrijven uit te laten voeren. Het programma biedt activerend, competentiegericht en vakoverstijgend onderwijs over uiteenlopende thema's, maar altijd gekoppeld aan duurzaamheid. Lees hier meer over het IVN Jongeren Adviesbureau.

Veldwerkweek op De Veldhoeve

De Veldhoeve is gelegen in het Drentse landschap in de nabijheid van museumdorp Orvelte. Naast de boerderij staat een praktijkcentrum met leslokalen. Hier ontvangt IVN al ruim 35 jaar leerlingen van het voorgezet onderwijs en studenten van beroeps- en lerarenopleidingen. Met de Veldwerkweken brengt IVN studenten in contact met natuur, landschap en milieu. Docenten in opleiding ervaren zelf de mogelijkheden en kansen voor het onderwijs, hoe leuk het is en welke impact het creëert, en ze krijgen zelfvertrouwen dat ze het zelfstandig kunnen.
Lees hier meer over Veldwerkwerken op de Veldhoeve.