Ontdek de herfst met school

Natuur geeft je een boost om je fitter en vrolijker te voelen. De wetenschap bewijst dat het goed is voor je creativiteit, ontspanning, fysieke fitheid, concentratie en stemming.

IVN #2uurnatuur Challenge 2021

Voor de derde keer op rij organiseert IVN in oktober de #2uurnatuur Challenge. Uit onderzoek blijkt dat natuur gezond is en dat mensen die twee uur per week in de natuur doorbrengen, hun leven een hoger cijfer geven. Juist tijdens de donkere herfstmaanden is het belangrijk naar buiten te blijven gaan! Ruim 15.000 mensen gingen in 2020 de uitdaging aan. De IVN #2uurnatuur Challenge 2021 start op 1 oktober. Klaar voor de start?

Ja, ik doe mee!

Paddenstoelenlespakket

Paddenstoelen: zo zie je er niet één, zo zijn er ineens heel veel. Oktober is dé paddenstoelenmaand. Dan organiseert IVN Natuureducatie meer dan 100 paddenstoelenactiviteiten op verschillende plekken in heel Nederland. Gifgroen of knalrood, zacht of juist glibberig, eetbaar of giftig: paddenstoelen beleef je met IVN.

De natuur is het beste leslokaal voor kinderen. Speciaal voor leerkrachten in het basisonderwijs stelt IVN een gratis paddenstoelenlespakket beschikbaar, geschikt voor leerlingen van groep 5/6. Zo zit je straks met een klas vol Paddenstoelexperts!

Download het Lespakket

Tip!
Kijk hier voor leuke paddenstoelen Doe-tips.