Primair onderwijs
Kind & Natuur
woensdag08sep2021

IVN Natuureducatie partner van Dolmans Landscaping voor meer natuurles op het schoolplein

IVN Natuureducatie is de komende vier jaar de educatiepartner van Dolmans Landscaping bij het aanleggen van groene schoolpleinen. Scholen die samen met Dolmans hun schoolplein vergroenen, ontvangen een gratis abonnement op het lesmateriaal van IVN, te gebruiken op het nieuwe plein.

Fabiola Schaap, Dolmans Landscaping: “We helpen scholen bij het hele proces, van ontwerp tot en met realisatie, om een groen en gezond schoolplein te realiseren. Het schoolplein is een extra klaslokaal, maar dan buiten in de frisse lucht. Door de scholen het educatiepakket van IVN aan te bieden, ondersteunen we de scholen zodat ze ook echt met natuureducatie aan de slag  gaan op hun nieuwe schoolplein.”

Kinderen weer verliefd laten worden op de natuur

IVN en Dolmans Landscaping delen de droom om alle schoolpleinen in Nederland te transformeren van stenen woestijnen naar natuurrijke, gezonde oases om te spelen én te leren. In zo’n natuurrijke omgeving komen alle komen alle kinderen tot bloei. 

Uit onderzoek blijkt dat ze er creatiever, gezonder en socialer worden. Het schoolplein is als best geventileerde klaslokaal een geweldige plek voor buitenles. Vincent van der Veen, programmamanager Kind & Natuur IVN Natuureducatie: “De juf en meester zijn voor ons de cupido van de natuur. Op een groen schoolplein kunnen ze met hun lessen kinderen weer verliefd laten worden op de natuur door die van dichtbij te onderzoeken. Met onze samenwerking brengen we natuureducatie naar een hoger niveau en helpen we de juffen en meesters om buiten les te gaan geven.”

Wil jij ook  meer gebruik maken van jouw schoolplein als klaslokaal? Sluit je aan bij de Groene Revolutie! Lees hier meer en meld je aan.