Groene revolutie in het onderwijs

Ben jij als juf of meester de natuurliefhebber van de school? Wil jij jouw kinderen nog mooiere natuurlessen op het schoolplein of in de natuur in de buurt bieden? Sluit je bij ons aan en samen ontketenen we een groene revolutie in het onderwijs en laten we kinderen verliefd worden op de natuur.

Een groene revolutie

IVN Natuureducatie is ervan overtuigd dat het groene schoolplein en natuur in de buurt een rijke leeromgeving biedt voor kinderen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een indringende natuurervaring op jonge leeftijd leidt tot een sterkere verbinding met natuur en stimulatie van duurzaam gedrag op latere leeftijd. Contact met de natuur maakt kinderen creatiever, gezonder en socialer.

90% van de juffen en meesters geeft structureel natuureducatie. Dit maakt hen voor veel kinderen de cupido van de liefde voor de natuur. Jij hebt de kracht om met jouw les kinderen verwonderd te laten raken. Ze doen met jou natuurervaringen op, die ze een leven lang niet meer vergeten. Doe je met ons mee?

Elk seizoen een nieuw strijdplan

Wij roepen jou als groene juf of meester op om mee te doen met de groene revolutie. Samen dichten we de kloof tussen kinderen en natuur. Hoe we dit gaan aanpakken?

Elk seizoen zijn er bijzondere ervaringen te beleven in de natuur, die goed aansluiten bij de kerndoelen in het onderwijs. Deze zullen veel beter bijblijven door ze niet uit een boekje te leren, maar door ze met je hoofd, hart en handen te beleven.

We organiseren ieder seizoen een online natuurtraining van één middag aan de IVN Natuuracademie. In de training ontdek je zelf meer over de natuur in dat seizoen. Daarnaast een set kant-en-klare lessen, aansluitend bij de kerndoelen, om direct het seizoen met de kinderen kunt beleven. Om je extra te bewapenen profiteer je van extra’s zoals korting in onze IVN webwinkel, waarmee jij de beste materialen voor in de klas en de natuur kan kopen.

Doe je mee?

In het nieuwe schooljaar gaan we van start en wij horen graag welke leerkrachten mee doen met onze missie! Voel jij je aangesproken of wil je meer informatie, meld je dan nu vrijblijvend aan en sluit aan bij de groene revolutie! 

Houd mij op de hoogte!