Groene revolutie in het onderwijs

Vind jij het belangrijk dat kinderen opgroeien met natuur? Wil jij dat kinderen weten waar hun voedsel vandaan komt? Gun jij ook elk kind buitenlessen in groene buitenlokalen? 
Steun onze missie en sluit je aan bij de Groene Revolutie. Samen ontketenen we een groene revolutie in het onderwijs en laten we kinderen verliefd worden op de natuur!

Het belang van een Groene Revolutie

Contact met de natuur maakt kinderen creatiever, gezonder en socialer. Om leerlingen klaar te maken om zich later goed in de wereld te kunnen redden, hebben ze betekenisvol onderwijs nodig waarin ze leren over en van de wereld om hen heen. IVN Natuureducatie is ervan overtuigd dat een groen schoolplein en natuur in de buurt een rijke leeromgeving biedt voor kinderen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een indringende natuurervaring op jonge leeftijd leidt tot een sterkere verbinding met natuur en stimulatie van duurzaam gedrag op latere leeftijd. 

Sluit je aan bij de beweging 

Door je aan te sluiten bij de Groene Revolutie, maak je je samen met de andere natuurjuffen en -meesters hard voor meer natuur in het onderwijs. Van natuur in de klas tot les in het buitenlokaal: de natuur heeft ontzettend veel te bieden voor de ontwikkeling van kinderen en hier is nu te weinig aandacht voor. 

Wil je dat we je op de hoogte houden, laat dan je gegevens achter!

Houd me op de hoogte over de Groene Revolutie

Onze strategie

IVN zet zich op 5 manieren in om een Groene revolutie in het onderwijs aan te wakkeren:

  1. Vergroening: Natuurbeleving kan niet bestaan zonder natuur. Wij brengen natuur in het onderwijs door het vergroenen van de schoolomgeving. Van BinnenBos in de klas tot Voedselbosje op het schoolplein.
  2. Natuuracademie voor leerkrachten: We trainen leerkrachten om natuur inclusief les te geven, door het voorbereiden van lesmaterialen, inhoudelijk kennis over te dragen en didactische handvatten te geven. Je bent een inspiratie voor kinderen, collega’s en ouders.
  3. Natuurkampen en schoolreisjes: we brengen niet alleen de natuur naar de leerling maar ook andersom. Onvergetelijke natuurervaringen beleef je door te klimmen in bomen en ravotten door het gras. 
  4. Hulptroepen: We trainen en faciliteren hulptroepen die de leerkrachten en school kunnen ondersteunen. Natuurgidsen en natuurouders die inspringen voor een gastles of een uitje naar de natuur ondersteunen.
  5. Campagne en lobby: Door middel van onderzoek en campagne proberen we ook een verschil te maken van bovenaf. We zetten het belang van natuur in het onderwijs op de agenda bij de politiek en beslissers in het onderwijs. 

cupido groene schoolpleinen

Jij bent de cupido van de natuur

Naast dat we samen een grootschalige impact kunnen realiseren, kan jij als leerkracht direct impact maken met jouw natuurlessen. 90% van alle juffen en meesters geeft al structureel natuureducatie. Met elke natuurles heb jij de kracht om leerlingen te verwonderen over de natuur. Als een cupido laat jij jouw leerlingen verliefd worden op de natuur. Ze doen met jou natuurervaringen op, die ze een leven lang niet meer vergeten. Om het meeste uit je natuurlessen te halen, staan wij voor je klaar.

Heb je vragen over de Groene Revolutie in het Onderwijs? Mail naar de Kind & Natuur contactpersoon van jouw provincie.

Naar contactpersonen