Groene revolutie in het onderwijs

Wil jij je leerlingen een blijvende natuurherinnering bieden? Wil je jouw natuurlessen een nieuwe impuls geven? Ben jij als leerkracht een échte natuurliefhebber of zou je hier meer over willen leren? Kortom; vind jij natuuronderwijs belangrijk? Sluit je dan bij ons aan en samen ontketenen we een groene revolutie in het onderwijs en laten we kinderen verliefd worden op de natuur. 

Een Groene Revolutie

Contact met de natuur maakt kinderen creatiever, gezonder en socialer. Om leerlingen klaar te maken om zich later goed in de wereld te kunnen redden, hebben ze betekenisvol onderwijs nodig waarin ze leren over en van de wereld om hen heen. IVN Natuureducatie is ervan overtuigd dat het groene schoolplein en natuur in de buurt een rijke leeromgeving biedt voor kinderen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een indringende natuurervaring op jonge leeftijd leidt tot een sterkere verbinding met natuur en stimulatie van duurzaam gedrag op latere leeftijd. 

90% van alle juffen en meesters geeft al structureel natuureducatie. Jij hebt dus als leerkracht de kracht om met jouw les leerlingen te verwonderen over de natuur. Als een cupido laat jij jouw leerlingen verliefd worden op de natuur. Ze doen met jou natuurervaringen op, die ze een leven lang niet meer vergeten. Doe je met ons mee?

Met al meer dan 200 juffen en meesters zorgen we voor een Groene Revolutie in het onderwijs en we roepen jou op om je aan te sluiten. Of je nu al helemaal natuur bekwaam bent of nog maar een groentje, jij bent als juf of meester in staat om de leerlingen in jouw klas verliefd te laten worden op de natuur. Wij helpen je daar graag bij.

cupido groene schoolpleinen

Elk seizoen een nieuw strijdplan

Elk seizoen tackelen we samen een natuuronderwerp waar jij straks alles over kan vertellen. Wij reiken je de kennis en materialen aan en helpen je met inspirerende werkvormen zodat jij je lessen midden in de natuur, op het schoolplein of in de klas kan geven. Op een laagdrempelige manier gaan de leerlingen zelf aan de slag met de verschillende thema’s en opdrachten die al helemaal uitgedacht zijn. Op deze manier verhogen we het werkplezier, maar niet de werkdruk! 

Door jouw bijdrage zorgen we samen voor een groene revolutie in het onderwijs en brengen we kinderen dichterbij de natuur.

Doe je mee?

Meer dan 200 juffen en meesters door het hele land hebben zich al aangemeld, doe jij ook mee? Voor € 59 per jaar maak je deel uit van de Groene Revolutie, met elk seizoen:

  • Een online seizoenstart aan de IVN Natuuracademie. In 1 uur ontdek je zelf meer over de natuur in het seizoen en de mogelijkheden voor in je lessen. Eerstvolgende seizoenstart is in de winter.
  • Uitdagende natuurlessen (aansluitend bij de kerndoelen) om direct mee aan de slag  te gaan buiten of in de klas
  • Een netwerk van natuurjuffen en meesters om ideeën en tips uit te wisselen
  • Korting in de IVN winkel voor extra materialen en natuurtools 

Inschrijving voor dit semester is gesloten. Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer de inschrijving weer opent? Laat het ons weten.

Houd me op de hoogte!

Heb je vragen over de Groene Revolutie in het Onderwijs? Mail dan naar groenerevolutie@ivn.nl en wij zullen je vragen zo goed mogelijk beantwoorden.