Er op uit met de klas

Op pad met IVN'ers uit de buurt

IVN Natuureducatie heeft bijna 170 vrijwilligersafdelingen door het hele land. Deze afdelingen organiseren jaarrond activiteiten voor jong en oud. Kijk eens bij een afdeling in de buurt naar het aanbod voor primair onderwijs. Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten.

Schoolreisjes, natuurkampen en lesprogramma's op locatie 

Het Woldhuis

Buitenles Woldhuis natuurkampHet Woldhuis is een duurzame groepsaccomodatie omringd door 200 hectare bosgebied. Speciaal ontwikkeld voor groep 4 t/m 8 van het basisonderwijs bieden wij in het Woldhuis natuurkampen van 2 tot 5 dagen en schoolreisjes van 1 dag aan. Doo 

De Veldhoeve

Natuurkamp VeldhoeveMiddenin de Drentse natuur, vlakbij museumdorp Orvelte, ligt onze prachtige accommodatie ‘De Veldhoeve’. Een perfecte locatie voor bijvoorbeeld een introductiekamp of een schoolreisje. Het biedt leerlingen en leerkrachten een unieke ervaring in de natuur.

De Natuurschool

Sfeerbeeld schoolreisje bij zee Op schoolreisje met de Natuurschool naar het strand van Noordwijk aan Zee of Lauwersoog betekent een actieve dag in de buitenlucht, plezier beleven met je klas, uitwaaien en ook nog wat opsteken over de natuur. Wadlopen, sleepnetvissen op het strand, actieve spellen en nog veel meer activiteiten die ervoor zorgen dat je speelt tot je groen ziet. 

kinderen_boom_bewaarde_land_natuurbelevingHet Bewaarde Land

In Het Bewaarde Land verkennen kinderen uit groep 5 en 6 de natuur tijdens drie volle dagen in drie achtereenvolgende weken.

 

Van Luchtkasteel tot Dassenburcht

landgoederenVan Luchtkasteel tot Dassenburcht is een lesprogramma voor kinderen van groep 1 t/m 8 uit het basisonderwijs. Met binnen- en buitenlessen maken zij kennis met de bijzondere natuur- en cultuurhistorische waarden op landgoederen en buitenplaatsen dicht bij school.

Het Groene Wiel

Behalve werkwerken, ontwikkelt IVN ook natuuractiviteiten en natuuronderwijslessen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de pagina van het Groene Wiel. Het zelfontdekkend leren in de buitenomgeving is in al onze activiteiten de leidraad.