Campagnes

Door middel van campagnes en projecten speciaal voor kinderen op de basisschool planten we, samen met jou als leerkracht, het zaadje voor een leven lang liefde voor de natuur.

Slootjesdagen 

Elk jaar in juni gaan we samen met (groot)oudersslootjes en kinderen van 4 t/m 12 jaar op avontuur langs de waterkant tijdens de IVN Slootjesdagen. Op ruim 100 plekken in het land staan IVN natuurgidsen voor je klaar met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten. Ook met de klas kun je meedoen aan Slootjesdagen. Download hier het Slootjes lespakket!

Buitenlesdag

Jaarlijks organiseert IVN begin april, samen metbuitenles Jantje Beton, de Nationale Buitenlesdag! Op Buitenlesdag geven leerkrachten op meer dan 2500 scholen buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk!

ModderDag

Tijdens ModderDag ontdekken kinderen wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent. Honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland zijn tegelijkertijd actief bezig met natuur.