Op Padcast #6: Leer eetbare planten kennen met Janneke artikel

Op Padcast #6: Leer eetbare planten kennen met Janneke

 

Zonder dat veel mensen het door hebben is er ontzettend veel lekkers te vinden in de Nederlandse natuur. Wilde planten en kruiden die je kan gebruiken in je maaltijd of als medicijn. Natuurgids Janneke neemt je mee in de nieuwe aflevering van de Op Padcast om vanalles te leren over eetbare planten.

Janneke is natuurgids bij IVN Waterland en heeft van jongs af aan al een sterke band met de natuur. Zij voelt zich er niet alleen enorm thuis, ook weet zij precies waar je de planten waar veel mensen aan voorbij lopen voor kan gebruiken. Voor een voedzame maaltijd of een kruidenthee, gebruikt zij wat er om ons heen groeit. En dat niet alleen: ook voor je alledaagse kwaaltjes kun je terecht bij moeder natuur voor een geschikt medicijn.

Maar waar moet je beginnen? En welke planten kan je eigenlijk eten? Gaat wildplukken ook wel eens mis? In de nieuwe aflevering van de Op Padcast neemt Janneke je mee naar het Uilenbosje en vertelt over het wildplukken.

Ga je mee op pad?

natuurgids janneke

Luister de IVN Op Padcast via de Natuuracademie of via de bekende podcastspelers zoals SpotifyGoogle Podcasts en Anchor.

Word zelf ook natuurgids!

Lees hier meer over de IVN Natuurgidsenopleiding. Luister ook naar andere podcast van IVN.

Ontdek meer over

Deel deze pagina