Helden van de herfst
Paddenstoelen
woensdag20sep2017

Houd een paddenstoelen speurtocht!

Niet alleen in het bos, maar ook bij jou in de buurt groeien paddenstoelen. Kijk maar eens om je heen. Het organiseren van een paddenstoelen speurtocht is dan ook hartstikke leuk. Samen met anderen maak je er een uitdagend en leerzaam spelletje van.

Wat is het idee?

Zoek met elkaar paddenstoelensoorten op in een paddenstoelengidsje, een zoekkaart of via het internet. Bepaal vervolgens naar welke paddenstoelensoorten jullie op zoek gaan. Ook stel je teams samen, bijvoorbeeld twee tegen twee. De locatie van de speurtocht kan zowel het bos, als een groene locatie in de buurt zijn. Het is handig om het paddenstoelengidsje mee te nemen, of om afbeeldingen van paddenstoelen uitgeprint mee te nemen. Op die manier weet je precies naar wat je op zoek bent en kan je de vondst controleren. Aangekomen op locatie kan de speurtocht beginnen. Wie vindt de meeste paddenstoelen? En wie vindt ze het snelst? Als je denkt er een te hebben gevonden, maak dan een foto. Het team met de meeste gevonden paddenstoelen wint!

Dit zijn een aantal handige spulletjes om te gebruiken tijdens de speurtocht:

  • Paddenstoelengids, een zoekkaart of uitgeprinte afbeeldingen van paddenstoelen
  • Spiegeltje
  • Vergrootglas
  • Fotocamera
  • Timer/klokje

Het paddenstoelengidsje, de lidmaatschap herfstpakketpaddenstoelenzoekkaart, een spiegeltje en een handig loepje vind je allemaal in het lidmaatschapspakket van IVN. Word nu lid? En ontvang dit pakket t.w.v. 14,95 gratis! 

Lid worden