Downloads Paddenstoelen

Het is weer herfst en de paddenstoelen zijn al volop te vinden in de natuur. Hoe maak je de mooiste paddenstoelenfoto's, of geniet je samen met de kinderen van de herfst of wil je met je school of klas aan de slag en alles leren over paddenstoelen? Op deze pagina vind je verschillende gratis downloads om nog meer te genieten van de herfst en al zijn moois.

Hoe maak ik de perfecte paddenstoegrote parasolzwamlenfoto?

Paddenstoelen zijn ideale modellen van de natuur; ze poseren geduldig en zijn magisch om te zien. Maar hoe zet je ze mooi op de foto? Met deze tips maak jij perfecte paddoplaatjes! Vul het formulier in en ontvang gratis de link naar de digitale Do It Yourself - Hoe maak ik de perfecte paddenstoelenfoto?

Lees meer

Kabouter paddenstoel

 

Kabouterknutsel

Zin om te knutselen én naar buiten te gaan? Dan is deze kabouterknutsel iets voor jou! Zoek een mooie tak, pak je verfspullen en ga aan de slag. Vul het formulier in en ontvang gratis de link naar de digitale Do It Yourself – Kabouterknutsel. Is je kabouter af? Geef hem of haar een echt paddenstoelenhuis en deel je foto via Facebook of Instagram met #kabouterknutsel.

Lees meer

 

Scholenpakket

De natuur is het beste leslokaal voor kinderen. Speciaal voor leerkrachten in het basisonderwijs stelt IVN een gratis herfstlespakket beschikbaar, Paddenstoelen scholenpakketgeschikt voor leerlingen van groep 5/6. Zo zit je straks met een klas vol Paddenstoelexperts!

Lees meer