Helden van de herfst
Paddenstoelen
Op
zondag25sep201613:00

Paddenstoelenwandeling

Iedereen is weer van harte uitgenodigd samen met paddenstoelenkenners van IVN De Bilt e.o. op zoek te gaan naar paddenstoelen aan de randen van het Willem Arntsz bos (natuurterrein van Stichting Het Utrechts Landschap). Natuurlijk hopen we net als voorgaande jaren dat de paddenstoelen zich in dit jaargetijde volgens de boekjes zullen laten zien. Maar ja, het is wel een bizarre laatzomer met extreem warm weer met weinig neerslag...

Wie weet dat we een van 500 soorten vinden die onlangs een Nederlandse naam hebben gekregen. Zoals: Houtraketje, Gaspeldoornknapzakje, Oogstrelend piekhaarkelkje of Exotisch reikhalsje?

Alleen al de namen van paddenstoelen zeggen al vaak zoveel over de vorm (Parasolzwam), de geur (Stinkzwam), de kleur (Kopergroenzwam), het gevoel (IJszwammetje), de smaak van de paddenstoel (Bittere boleet), of het effect als je per abuis ervan hebt gegeten (Braakrussula).

Wat er zal staan? We weten het niet, maar hopen wel weer op de pracht paddenstoel die het meeste slachtoffers op haar naam heeft staan, de Groene knolamaniet, en een soortgenoot die een hallucinerend effect heeft de Vliegenzwam. Maar ook beter aaibare en eetbare soorten zoals Eekhoorntjesbrood, de Papilrussula en vele anders soorten die we daar al zagen of met jullie gaan ontdekken!

Locatie: Willem Arntsz Bos, Den Dolder.

Start: Parkeerplaats Boerderijlaantje, tegenover de manege. Te bereiken via hoofdingang Willem Arntsz hoeve, almaar links aanhouden, aan het eind rechts het Boerderijlaantje in, en tot de slagboom.
Aanmelding niet nodig, Honden mogen thuis blijven.

Meer informatie: Jaap Milius (030-2288636)

Algemene informatie

zondag 25 september 2016 - 13:00 tot 15:00
Locatie: 
Willem Arntsz Bos
Boerderijlaantje
Den Dolder
Nederland
Google Maps image