Kind & Natuur
woensdag18dec2019

Help vogels de Zeeuwse kou door op het schoolplein

Help vogels de Zeeuwse kou door op jouw schoolplein! Meld je voor 16 januari aan voor de lessenbundel de Zeeuwse Natuur en ontvang een gratis ‘vogels in de winter’ pakket met o.a. vogelvoer en herkenningskaarten, inclusief de lesbrief ‘overwinteren’. Er zijn 50 pakketten beschikbaar!

Lessenbundel de Zeeuwse Natuur

Bij aanmelden voor de lessenbundel ontvang je eens per twee maanden een lesbrief met meer informatie en lesideeën. Door middel van filmpjes met informatie en opdrachten leren de leerlingen over de Zeeuwse Natuur én worden ze aan het werk gezet. Presentatrice Iris Hesseling de leerlingen mee de nacht in, ze vertelt o.a. over het overleven in de winter en over het belang van bijen.

Vogels in de winter pakket

Vooral in de koude maanden kunnen de vogels wel wat extra voedsel gebruiken. Veel insecten zijn diep weggekropen en moeilijk vindbaar. Dat maakt het lastig voor vogels om voldoende eten te vinden, terwijl ze die energie juist extra hard nodig hebben. Vogels kan je helpen door ze bij te voeren met vetbollen, pinda’s en ander zaad. In het ‘vogels in de winter’ pakket zitten raamstickers voor vogelherkenning, diverse voersoorten, informatie over de tuinvogeltelling voor scholen en een zogenaamde birdswing (een standaard voor op het raam om een vetbol aan te hangen).  

Tuinvogeltelling

Doe met je school ook mee aan de Nationale Tuinvogeltelling! Om dat nog leuker te maken, heeft Vogelbescherming allerlei gratis lesmaterialen ontwikkeld. Met veel inspiratie, leuke doe-tips en zoekkaarten voor kinderen. Download ze nu vast en zet de datum in uw planning: vrijdag 25 januari 2019, Tuinvogeltelling voor scholen. https://www.tuinvogeltelling.nl/voor-scholen