Over Websupport

Het websupport team is een groep (vrijwillige) IVN'ers die  hulp biedt voor de beheerders van afdelingswebsites en OnsIVN.

Zij beantwoorden de vragen die via websupport@ivn.nl worden gesteld, bieden hulp, testen nieuwe functies en houden de pagina's onder Website hulp met de handleidingen en FAQ's up to date.
Ook vertegenwoordigen zij de IVN afdelingen bij het specificeren van nieuwe wensen, mede aan de hand van de ontvangen reacties van IVN afdelingen.

Als je een vraag stelt via de mailbox websupport@ivn.nl, vermeld dan altijd duidelijk je naam en afdeling. Probeer de vraag zo duidelijk mogelijk te stellen, voeg evt de URL naar de betreffende pagina of een screenshot toe.
Het streven is om de vragen binnen 24 uur te beantwoorden. Problemen die niet kunnen worden  opgelost vergen langere tijd. Deze worden eerst uitgezocht, indien nodig geconcretiseerd en doorgestuurd naar de webmaster. Als hij het probleem ook niet kan oplossen wordt het aangemeld bij de leverancier.

We zoeken een collega. 

We zoeken nog een collega die de ondersteuning voor één dag in de week (bij voorkeur de donderdag of de vrijdag) voor zijn/haar rekening wil nemen.
Het kost je meestal maximaal 1 uur om de vragen te beantwoorden. Het team komt 1x per jaar 'live' bij elkaar.
We vragen wel enige ervaring met het beheren van de website en OnsIVN, maar je kunt dat natuurlijk ook gaandeweg leren.
Wil je meedoen om andere webbeheerders te helpen als 'expert' of wil je meer informatie over de  (vrijwilligers)groep voor website hulp? Geef dat dan door aan h.hogenbirk@ivn.nl

Het team

De volgende IVN’ers doen mee in het beantwoorden van de vragen via websupport@ivn.nl.
Maandag: Fanny van Zon (afd. Valkenswaard)
Dinsdag: Dirk de Haan (afd. Dronten)
Woensdag: Ok Overbeek (afd. Zuid Kennemerland)
Donderdag: Vacature (tijdelijk Hans Hogenbirk)
Vrijdag: tijd: Vacature  (tijdelijk Fanny van Zon)
Zaterdag: Harry Schreurs (afd. De Groene Zoom)
Zondag: Mart Jenneskens (afd. Mark & Donge)
Hans Hogenbirk (afd. Apeldoorn en coördinator)

Daarnaast werken aan de website:
Hans Hogenbirk (websupport/IVN Apeldoorn): coördinator voor websupport mailbox / expert gebruikers
Rogier Jacobse (Landelijk webmaster):  voor de inhoud van de site en beperkt voor vragen
Stephen Labib (landelijk projectleider): Ons.IVN
Servicedesk: Voor ledenadministratie vragen

Ervaren gebruikers (expert users)

Voor het bieden van 'on site hulp' doen we soms een beroep op andere ervaren IVN gebruikers. Opzet daarvan is om voor de ondersteuning voor IVN afdelingen meer te werken vanuit het principe ‘door leden – voor leden’. Het gaat er dan om de IVN webmasters elkaar te laten helpen.
Deze ‘experts’ kunnen ook bv afdelingsbeheerders 'on site' helpen, trainingen geven voor nieuwe webmasters of vervolgtrainingen over tips en trucs. Experts kunnen mee helpen aan een nieuwsbrief met de laatste informatie, tips en trucs etc.
Ook worden zij betrokken bij de landelijk te maken keuze over functionaliteit, prioriteitsstelling en nieuwe versies. Deze vertegenwoordigers verspreiden de kennis in zijn/haar provincie. 

 

 

Terug naar Websupport