IVN werkt samen met...

IVN werkt samen met verschillende organisaties, die net als wij betrokkenheid bij de natuur en duurzaam handelen stimuleren. Gezamenlijk werken we aan groene en duurzame initiatieven om jong en oud bewust te maken van hoe leuk, leerzaam, gezond en belangrijk de natuur is.

Duurzaam DoorDuurzaamdoor

Het interbestuurlijke en interdepartementale programma DuurzaamDoor - sociale innovatie voor een groene economie 2013-2016, is de komende jaren de paraplu voor educatieve activiteiten op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid. Lees meer over Duurzaam Door

Wolven in NederlandWolven in Nederland

Samen met andere organisaties verstrekt IVN neutrale informatie over de mogelijke terugkeer van de wolf in Nederland. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat wolven niet alleen welkom zijn in de natuur, maar ook in de hoofden en harten van mensen in Nederland.Lees meer over Wolven in Nederland

DPD en de Bijzondere Bak

DPD Pakketservice werkt met een maatschappelijk initiatDPDief onder de naam Bijzondere Bakken. Deze Bijzondere Bakken worden gebruikt door goede doelen organisaties met een landelijke dekking. Zo heeft IVN samen met DPD de Bijzonder Bak ingezet als Moestuinbak voor tips en minicursus tijdens de moestuin campagne en is de bak ingezet tijdens het grootste modderdag event van Nederland op 29 juni 2017 in Arnhem.

Tuintelling.nl tuintelling.nl

IVN is partner in Jaarrond Tuintelling, het grootste tuinonderzoek van Nederland. Jaarrond Tuintelling is een initiatief van Vogelbescherming Nederland, SOVON en de Vlinderstichting. IVN roept haar leden op mee te doen met de tuintelling. Het project Tuinreservaten van Vroege Vogels, waarin IVN ook al partner was, wordt onderdeel van Tuintelling.nl.

Natuurwerkdag

Op de eerste zaterdag van november vindt jaarlijks de Natuurwerkdag plaats. Elk jaar doen ruim 12.000 mensen op zo'n 350 locaNatuur werkdagties in heel Nederland mee met deze grote opknapbeurt van het Nederlandse landschap. Zo ook veel IVN-vrijwilligers. Lees meer over de Natuurwerkdag

TauwTauw

Tauw steunt twee IVN-projecten met een financiele bijdrage: Scharrelkids en Scholen voor Duurzaamheid. Met Tauw's inversteringen in het Scharrelkids Fonds heeft IVN Maasduinen bijvoorbeeld het 'Smokkelaarspad' kunnen aanleggen en IVN Nieuwkoop de natuurspeeltuin. Lees meer over Tauw

Wandelen in Nederland

IVN is partner van de app wandelen in Nederland. Diverse IVN wandelingen en excusries zijn te vinden in deze app. De app Wandelen is de enige (onafhankelijke) app waar je snel alle wandelingen in de omgeving kan inzien. Er is altijd wel een wandeling in de buurt. Waar je ook bent. Al meer dan 100.000 mensen maken er regelmatig gebruik van. Download hier de app.

Duurzame DinsdagLogo Duurzame Dinsdag

Duurzame Dinsdag biedt duurzame ideeën een podium in politiek Den Haag. Duurzame Dinsdag wordt sinds 2011 georganiseerd door IVN, in samenwerking met een aantal partnerorganisaties. Kijk hier voor een overzicht van de partijen die Duurzame Dinsdag mogelijk maken door inzet van hun expertise en financiële bijdrage.

MWH

Ingenieurs- en adviesbureau MWH, nu onderdeel van Stantec, steunt IVN-projecten met een financiële bijdrage en extra handen op het gebied van zwerfafval en jongerenbetrokkenheid zoals: De Schone Rivieren Estafette en Het Jongeren Adviesbureau. Met deze investering heeft IVN Gelderland deze projecten kunnen ontwikkelen en uitvoeren. Lees meer over MWH.