Scharrelkids

Weet jij nog hoe het voelt om languit op je rug in het gras te liggen en naar de wolken te kijken? Om over paadjes te struinen en urenlang moddertaartjes te bakken? Met Scharrelkids laat IVN Natuureducatie ouders en kinderen ontdekken hoe leuk buitenspelen is.

Met Scharrelkids biedt IVN inspiratie, tips en ideeën om met het hele gezin naar buiten te gaan, de natuur in. Diverse onderzoeken hebben de afgelopen jaren aangetoond dat de natuur een gunstige invloed heeft op de totale ontwikkeling van kinderen.

IVN wil zoveel mogelijk ouders en kinderen de natuur van dichtbij laten beleven – thuis en in de buurt. Op deze website hebben we allerlei leuke voorbeeldactiviteiten verzameld, maar je vindt er ook een overzicht van natuurspeelplaatsen en jeugdgroepen van IVN in Nederland. Hiermee willen we ouders en kinderen laten (her)ontdekken hoe leuk buitenspelen is.

Op een speelse manier samen buiten ontdekken, gewoon lekker scharrelen in de natuur. Dat is niet alleen heel erg leuk, maar ook heel erg goed voor kinderen. Het maakt kinderen creatiever, slimmer, zelfverzekerder en fitter. Je beweegt meer en ademt gezondere lucht in.

De natuur beleven is niet moeilijk, niet ver en je hoeft er ook geen dag voor uit te trekken (tenzij je daar zin in hebt natuurlijk). In je eigen omgeving, zelfs in je eigen achtertuin, valt er genoeg te beleven. IVN Scharrelkids inspireert ouders met weetjes, tips en doe-ideeën via deze website. Scharrelkids roept op om (klein)kinderen lekker te laten struinen en spelenderwijs de natuur te ontdekken. Daar begint het mee!

Wil je nog meer uit de natuur halen? Neem dan een kijkje bij het cursus overzicht, IVN-afdelingen door het hele land organiseren daarnaast wekelijks activiteiten waarbij ouders en grootouders én hun (klein)kinderen de natuur dichtbij kunnen beleven.

Zintuigen op scherp!

factsheet_scharrelkids.pdf