Ouders en Scharrelkids
maandag19dec2016

Natuuractiviteiten in de kerstvakantie

Het is bijna kerstvakantie. Dat betekent twee weken lang genieten van alle gezelligheid rondom de feestdagen. Er is volop te beleven, ook in de natuur. Benieuwd welke activiteiten je samen met je (klein)kinderen kunt ondernemen? Bekijk ons activiteitenoverzicht! Hieronder hebben we al een aantal leuke activiteiten voor je uitgelicht.

Kerstwandeling

kerstwandelingIVN Hellendoorn-Nijverdal sluit dit jaar af op tweede kerstdag met een mooie wandeling voor jong en oud over de Hellendoornse berg. Deze wandeling, die van start gaat om 14.00 uur, zal vergezeld worden door echte midwinterhoornblazers uit Haarle. 
Aan het eind kunnen deelnemers genieten van warme glühwein en chocolademelk in de Elimschool. De wandeling kan op eigen gelegenheid gelopen worden a.h.v. een uitgeprinte routebeschrijving. Maar er staan ook voldoende gidsen klaar voor wie liever met gids loopt en onderweg wat uitleg krijgt.

Meer informatie

orientalis Excursie door Orientalis

Wie op 2e kerstdag een bezoek wil brengen aan het museum Orientalis in het rijk van Nijmegen, kan dit mooi combineren met deze gratis excursie. De excursie voor jong en oud is van 14.00 tot 16.00 uur en heeft als thema “Kerstmis en natuur”. Onder begeleiding van IVN gidsen wordt er gewandeld door het grote park rondom het museum. De gidsen vertellen alles over de planten, bomen en dieren in het park. Met elkaar wordt het verband gelegd tussen de natuur en het kerstfeest.

Meer informatie

Eindejaarswandeling

Zoals voorgaande jaren, organiseert IVN Eerbeek e.o. ook dit jaar weer in de week na Kerstmis een sportieve eindejaarswandeling. Deelnemers kunnen op 28 december mee wandelen om de extra’s van de kerst er af te lopen of om alvast plaats te maken voor de lekkernijen van de jaarwisseling. De wandeling gaat van start om 09.30 uur, is circa 15 kilometer en wordt gelopen in de buurt van Loenen. Onderweg wordt verteld over de historie en natuur. Aan het einde van de middag kan er worden genoten van een broodplankje en een heerlijke kom erwtensoep.

Meer informatie

Oliebollenwandeling

IVN Midden Kennemerland organiseert op donderdag 29 december a.s. vanaf 13.00 uur een prachtige winterwandeling rondom De Kruisberg. Jong en oud kunnen na al het lekkers rondom de kerstdagen de benen strekken en een fijne wandeling maken door het mooie duinlandschap van Heemskerk. Er lopen natuurgidsen van IVN mee om te vertellen over het landschap en de winterse flora en fauna. Onderweg wordt er gezorgd voor een warm drankje en een overheerlijke oliebol. Voor deze activiteit moet je je wel even aanmelden. En vergeet je niet warm aan te kleden!

Meer informatie
 

Vogelvoer maken vogelvoer

In het nieuwe jaar, op woensdag 4 januari, wordt door IVN West-Friesland voor kinderen van 6 t/m 12 jaar een middag georganiseerd waarbij op creatieve wijze vogelvoer wordt gemaakt. Deze wintergasten kunnen immers nog wel wat hulp gebruiken. De knutselmiddag is van 13.30-15.30 uur in de Incoteczaal van het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel. Hulp van (groot)ouders is welkom bij het maken van een hangend of staand vogelsmulbuffet naar keuze. Voor deze activiteit moet je je wel even vooraf aanmelden.

Meer informatie
 

Wat valt er nog meer te beleven?

Behalve deze uitgelichte activiteiten valt er nog veel meer te beleven. Op zoek naar een activiteit bij jou in de buurt of wil je alle activiteiten van IVN zien? Kijk dan in het activiteitenoverzicht.