Organisatie

IVN is een landelijke organisatie die mensen lokaal bij natuur betrekt. Landelijk initiëren we campagnes, projecten en evenementen en brengen we groene professionals, beleidsmakers, vrijwilligers, bedrijven en burgers bij elkaar. Lokaal laat IVN mensen de natuur beleven. Op school, in de nationale parken en in de buurt.

Stichting en Vereniging

IVN bestaat uit een vereniging en een stichting. In de vereniging zijn de leden en vrijwilligers georganiseerd, de stichting bestaat uit de beroepskrachten die hen ondersteunen.

IVN vrijwilligers

Bij IVN zijn 20.000 vrijwilligers actief, georganiseerd in 170 lokale Activiteitenkalenderafdelingen verspreid over heel Nederland. Vrijwilligers vormen het hart van IVN. Zij organiseren cursussen, natuurexcursies, wandelingen, tentoonstellingen en opleidingen. Zij leren mensen over natuur en milieu en leiden hen daarin op. Door die educatieve activiteiten van onze lokale afdelingen maken grote aantallen mensen via IVN kennis met de natuur.

Stichting IVN

In de Stichting IVN zijn de beroepskrachten georganiseerd. Zo'n 90 beroepskrachten werken in vijf regio’s, met 12 provinciale vestigingen en een landelijk kantoor in Amsterdam. Zij ondersteunen de vrijwilligers en voeren projecten uit.

Landelijk Bestuur

Het Landelijk Bestuur van de Vereniging bestaat uit (maximaal) negen leden. De meeste leden komen voort uit de vereniging, maar er zijn ook enkele zetels gereserveerd voor deskundigen op persoonlijke titel. De voorzitter van het Landelijk Bestuur is ook voorzitter van de Raad van Toezicht van de beroepsorganisatie (Stichting IVN).

Meer over...