Schoon Haringvliet voor een schone delta!
Schoon Haringvliet
Duurzaamheid
dinsdag08mei2018

Save the date: opruimacties Schoon Haringvliet op 26 mei

Schoon Haringvliet, een initiatief van IVN, Provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat, gaat afval ruimen rondom het Haringvliet! Op 26 mei zijn er opruimacties in Westvoorne, Goeree-Overflakkee en Hellevoetsluis. Help je mee om de stranden schoner te maken? Geef je nu vast op!

Aanmelden

Zwerfafval in de delta

Zwerfafval langs het water is slecht voor het milieu, (bijzondere) dieren in het gebied, zoals de lepelaar, steur en zeearend, en de mens. Daarnaast veroorzaakt het plastic soep in zeeën en oceanen. Ook rondom het Haringvliet ligt het nodige afval dat makkelijk in het water terecht komt. Schoon Haringvliet organiseert een reeks opruimacties om dit te voorkomen. Daarnaast moedigt het programma iedereen aan om ook dagelijks te helpen door elke keer iets mee te nemen en in de ‘Doe mee verlos de zee jutbakken’ te doen.

Locaties (onder voorbehoud)

  • Hellevoetsluis - Quackstrand (10.00 - 12.00 uur)
    • Verzamelpunt: Strandopgang Quackstrand
  • Westvoorne - Vanaf zandloper Rockanje richting strand eerste slag (10.00 - 12.00 uur)
    • Verzamelpunt: Restaurant Boelies, Oever 1, Hellevoetsluis
  • Goeree-Overflakkee - Binnen- en buitenhaven (10.00 - 12.00 uur)

Samen het Haringvliet opschonen

IVN Natuureducatie, Provincie Zuid-Holland, Rijkswaterstaat, verschillende gemeenten en het Droomfonds werken samen in het project Schoon Haringvliet. Verenigingen en groepen inwoners worden aangemoedigd mee te werken door een stuk rondom het Haringvliet, onderdeel van Nationaal Park NLDelta, op te schonen. Behalve het organiseren van opruimacties zet Schoon Haringvliet  in op preventie en op onderzoek naar bronnen, verspreiding en andere, innovatieve opruimmethoden.