Arrangementen op maat

Lekker landschap!

Hoe lekker is de natuur? Ervaar het zelf in het arrangement 'Lekker landschap', georganiseerd door Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen en fruitboerderij Sprankenhof in Udenhout. Ga samen met een gids gedurende tweeënhalf uur mee door De Brand, het zuidelijk deel van het nationaal park. Ga mee op zoek naar allerlei lekkers uit de natuur zoals kruiden, vruchten of noten.op zoek naar geurige kruiden, verse vruchten of knapperige noten in de natuur. Dat lekkers tovert u in een kookworkshop om tot een verrukkelijke jam of culinair viergangendiner. Loopt het water al in de mond? 

Kokkerellen en tafelen

De wandeling begint en eindigt bij boerderij Sprankenhof waar een aperitief na de wandeling op u wacht. De smaaksensatie begint met dit verwelkomend drankje. Hoe het lekkers uit de natuur echt smaakt, ervaart u daarna zelf. U maakt uw eigen heerlijke jam of kookt samen met en voor de andere deelnemers een viergangendiner. Het is een traktatie voor de smaakpapillen! Het menu en de gerechten zijn niet afhankelijk van gevonden producten tijdens de wandeling.

Wanneer en waar?

Het arrangement vindt in verschillende seizoenen met zijn eigen lekkers plaats. Het startpunt van de arrangementen is boerderij Sprankenhof, Udenhout. Er is ruimte voor minimaal 15 en maximaal 20 personen per arrangement.

Tour de Duinen

Wilt u graag een groot gedeelte van het nationaal park ontdekken én daarbij op een gezonde manier bezig zijn? Boek dan deze recreatieve fietstocht door het gebied onder leiding van een gids vanaf café De Rustende Jager!

U start, samen met de gids, vanaf het café op reeds voor u gereedstaande fietsen. Tijdens de fietstocht door het nationaal park vertelt de gids u van alles over het gebied. Wat maakt het gebied nu zo bijzonder? Welke soorten planten en dieren komen er voor? Hoe is het gebied ontstaan? Op deze en andere vragen krijgt u allemaal antwoord! U komt langs cultuurhistorische plekken, door bos en langs heide en uiteraard langs het stuifzandgedeelte.

Halverwege is er ruimte voor een stop met consumptie bij café De Roestelberg. Hierna volgt de route door het nationaal park en eindigt weer bij café De Rustende Jager. Hier levert u de fiets weer in en kunt u nagenieten met koffie met gebak.

Inhoud en kosten

De kosten van deelname zijn € 24,95 per persoon (minimaal 10, maximaal 20 deelnemers). Hierbij zit inbegrepen

Koffie met 'zandgebak'

Maak kennis met het nationaal park onder leiding van een gids. U bepaalt het thema van de wandeling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een algemene, seizoens- of cultuurhistorische wandeling of een natuurbelevingstocht. Geniet daarna van een heerlijke kop koffie, thee of fris met gebak bij een van de deelnemende horecagelegenheden. Aan u de keuze vanuit welke gelegenheid de excursie plaatsvindt.

Kosten

Kosten van het arrangement zijn € 7,95 per persoon met een minimale deelname van 12 personen. De kosten zijn inclusief excursie onder leiding van een gids én koffie met gebak!

Deelnemende horeca

  • Café De Rustende Jager, Biezenmortel

  • Café Restaurant De Roestelberg, Kaatsheuvel

  • Café 'De Klinkert', Drunen

  • Herberg Manege van Loon, Loon op Zand

  • Café 't Gommelen, Biezenmortel

  • Café Herberg De Drie Linden, Drunen

  • Manege D'n Dries, Drunen

  • Pannenkoekenhuis De Helvoirtse Heide, Helvoirt

  • Guldenberg Hotel & Brasserie, Helvoirt

>>Home - Meer informatie/reserveren>>