Volg een cursus tuinreservaten

De cursus is bedoeld voor iedereen die tuinieren en natuur wil combineren. Ervaring met tuinieren of veel kennis over natuur is niet nodig. Wat voor tuin je hebt maakt ook niet uit: elke bestaande of nieuwe tuin kan zo aangepast worden dat de natuur zich er thuis voelt. Dat geldt ook voor een dakterras of buurttuin. Zelfs een balkon biedt mogelijkheden!

Wat leer je?

Tijdens deze cursus leer je hoe je jouw tuin om kunt toveren tot een diervriendelijke/natuurvriendelijke tuin, oftewel een Tuinreservaat! Je leert over natuurvriendelijk tuinonderhoud, welke planten bepaalde dieren aantrekken, wat de juiste plek is om planten te laten groeien en nog veel meer.

Inhoud cursus

Niet teveel theorie, maar vooral praktische tips waarmee je uit de
voeten kunt in je eigen tuin. Jouw tuin is gedurende de hele cursus het uitgangspunt. Steeds is er gelegenheid om vragen te stellen als je even wat hulp nodig hebt. Nuttig is ook de uitwisseling van vragen en informatie met je medecursisten.
Neem een voorproefje


Waar kan ik de cursus volgen?

In verband met het tuinseizoen starten de meeste cursussen in het voorjaar. Het overzicht van alle IVN cursussen vind je hier.