Over Steenbreek

Alle tuinen groen! 

Effecten

Meer groen in de wijk draagt bij aan meer biodiversiteit, waterberging bij hoosbuien en het tegengaan van hittestress. Ongeveer 40% van het stedelijke oppervlakte is in bezit van particulieren; inwoners maken met hun tuininrichting daarom een groot verschil!

Operatie Steenbreek

Met Operatie Steenbreek enthousiasmeren we iedereen om hun tuin te vergroenen. Deelnemende gemeenten organiseren onder de campagne Operatie Steenbreek acties om samen met inwoners en bedrijven te vergroenen. Denk bijvoorbeeld aan acties als Tegel eruit, plant erin, het aanleggen van voorbeeldtuinen, promotie tijdens evenementen, maken van insectenhotels, aanleggen van geveltuinen tot aan het vergroenen van een hele straat samen met buurtbewoners. Leden van IVN, KNNV, Groei&Bloei worden daarbij vaak gevraagd om activiteiten te organiseren.  

130 deelnemende gemeenten

In 2019 is het aantal deelnemende gemeenten aan Operatie Steenbreek opnieuw flink gegroeid tot ca 130. Ook provincies, waterschappen sluiten zich aan. Deze gemeenten doen mee. Is jouw gemeente nog geen lid of wil je als gemeente deelnemen? Hier staat alle informatie op een rij.

IVN & Steenbreek

IVN Natuureducatie is partner van Operatie Steenbreek. Samen met andere partners ondersteunen we onze afdelingen en groene vrijwilligers om handen en voeten te geven aan lokale steenbreek campagnes.