Steenbreek
IVN
donderdag04jun2020

Terugblik: Online kennismaken met een levende tuin

Beginnende tuiniers helpen om hun tuin natuur- en diervriendelijker te maken, dat was het doel van het tweedelige webinar ‘kennismaken met een levende tuin’ van KNNV en IVN Natuureducatie. Vijfentwintig tuiniers in spé deden mee aan het webinar dit voorjaar. IVN-projectleider Linda IJmker blikt terug op deel 2 van het webinar, waar de deelnemers door de ogen van een dier naar hun tuin kijken.

Linda: ‘Terwijl het buiten flink warm was, kropen zo'n 30 mensen op dinsdagmiddag 2 juni achter hun laptop om te zoomen voor deel 2 van de webinar 'Kennismaken met een levende tuin'.

In deel 1 behandelden we vooral wat nu een levende tuin is. Wat maakt het een fijne plek voor jezelf? Wat voor effect heeft dat nou, als je die stenen eruit haalt en kiest voor een levende tuin? Hittestress kwam al aan bod en deze middag was het webinar voor sommigen een fijne gelegenheid om te ontsnappen aan de hitte buiten.

4 V's In deel 2 keken de deelnemers door de ogen van een dier naar de 4V's van een levende tuin. Hoe maak je een standaard stadstuintje natuurlijker en geschikt voor egels, vlinders & bijen, vogels en amfibieën? In kleine groepjes ging men met de theorie aan de slag. De vele vragen over ‘onkruid’, groene daken, schaduwplanten en bodem kwamen ruim aan bod in de Q&A. Vrijwillige experts Sylvia, Gert en Hanneke deelden hun expertise met de deelnemers.'

levende tuinDoor het grote aantal aanmeldingen organiseren we het webinar nog een keer op dinsdagmiddag 16 en 23 juni. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.